ΚαστοριάΦλώρινα

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Σε ένα από τα πλέον απομακρυσμένα χωριά της Μητροπόλεως Καστοριάς, στα Βαλτόνερα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αετού, βρέθηκε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ για να ενώσει τις προσευχές και τη χαρά του με τους ήρωες κατοίκους αυτού του χωριού.

Αφορμή αυτής της επισκέψεως στάθηκε η εις Διάκονον χειροτονία ενός νέου ανθρώπου της τοπικής κοινωνίας, του κ. Σάββα Βασιλειάδη, εγγάμου, ο οποίος από σήμερα προσετέθη στον δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Το υψηλό αυτό υπούργημα, το Μυστήριο της Ιερωσύνης, έγινε η αφορμή να συναθροιστούν άνθρωποι από τις γύρω περιοχές προκειμένου να συμμετάσχουν στην ευχαριστιακή σύναξη και να παρακολουθήσουν από κοντά την χειροτονία ενός δικού τους ανθρώπου, περιοχές στις οποίες η παρουσία της Εκκλησίας έχει ιδιαίτερη ποιμαντική και εθνική σημασία.

Στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης συμμετείχαν Ιερείς από την Μητρόπολη Καστοριάς αλλά και από την Μητρόπολη Φλωρίνης, μιας και τα Βαλτόνερα ανήκουν διοικητικά στον Νομό Φλωρίνης και συγκεκριμένα στο Δήμο Αμυνταίου.

Στον προτρεπτικό του λόγο, ο Ποιμενάρχης απηύθυνε πατρικές συμβουλές στον νεοχειροτονούμενο για την κατά Χριστόν διακονία του και ιδιαίτερα στάθηκε στην στάση των Ιερέων ως υπηρέτες, κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο : «Εμείς, αγαπητοί, οι ιερείς είμαστε απλώς υπηρέτες. Δεν μεταφέρουμε δικά μας, αλλά τα λόγια του Θεού. Καθημερινά στην εκκλησία διαβάζονται επιστολές του ουρανού. Είναι επιστολές, που τις έστειλε ο Θεός. Ας μπαίνουμε, λοιπόν, στην εκκλησία με τη δέουσα τιμή και ευλάβεια και ας ακούμε με προσοχή τα λεγόμενα».

Το χαρμόσυνο κλίμα συμπληρώθηκε προ της απολύσεως με την εις Οικονόμον προχείριση του π. Ισαάκ Χριστοδούλου, Ιερέα του παραπλήσιου χωριού του Λιμνοχωρίου, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να έχει αγαθή και δίκαιη διαχείριση «των πραγμάτων του Θεού» και τετιμημένη διακονία στο Ιερό Θυσιαστήριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

.imkastorias.gr

Back to top button