Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

20 χρόνια Μονάδα Τεχνικού Νεφρού και 20 χρόνια Σύλλογος Νεφροπαθών Καστοριάς (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού ή Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια λειτουργίας. Ξεκίνησε το 1998 με πρώτο γιατρό τον νεφρολόγο Μάριο Τζιάμαλη και από τότε λειτουργεί ανελλιπώς, προσφέροντας πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες, σώζοντας τις ζωές εκατοντάδων συμπολιτών μας.
Σήμερα λειτουργεί με διευθυντή τον κ. Τζιάμαλη και Επιμελήτρια Α’ τη νεφρολόγο Βασιλική Ρώμα. Εξυπηρετεί αδιαλείπτως 49 ασθενείς, εκ των οποίων οι τρεις έρχονται από γειτονικούς νομούς.
Την περίοδο των εορτών και των διακοπών εξυπηρετούνται περιστασιακά, επισκέπτες της περιοχής μας και τουρίστες. Ακόμη κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Νοσοκομείο λειτουργεί εξωτερικό νεφρολογικό ιατρείο.
Τα 20χρονα γιορτάστηκαν πρόσφατα από τον δραστήριο Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς που κι αυτός έκλεισε φέτος 20 χρόνια της δεύτερης περιόδου του και αριθμεί αυτή τη στιγμή 70 εγγεγραμμένα μέλη.

Μάλιστα πριν ένα μήνα με ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, το Ίδρυμα Σταύρος δώρισε προς τον Σύλλογο και τη Μονάδα 8 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, 5 πολυθρόνες αιμοκάθαρσης και ένα βρόγχο δικτύου διανομής Μ.Τ.Ν. με 15 απομαστεύσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών ΠΕ Καστοριάς για τα 20 χρόνια:

Ο σύλλογός μας γιόρτασε τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του παράλληλα με τα είκοσι χρόνια λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.
Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ορισμένους ανθρώπους που βοήθησαν στο να ανοίξει η μονάδα τεχνητού νεφρού. Τον τότε υπουργό κ. Πετσάλνικο Φίλιππο, τον τότε νομάρχη κ. Καπασχή Γεώργιο, τον κ. Γκιέτζιο Πασχάλη και τον τότε διοικητή του νοσοκομείου κ. Σταυρόπουλο και τον μετέπειτα νομάρχη κ. Κων/νο Λιάντση για την πολύτιμη βοηθειά τους.
Τους πρώτους δωρητές Διαμαντή Σπύρο, Διαμαντή Καίτη, Τζηκαλάγια Ανδρέα, Παπαδοπουλο ΠΚΖ furs, Expotel Βλαχάκη, Αλεξίου – Μαστορεκα, Μπαιρακτάρη Δημήτριο και Σουλτάνα. Τους μετέπειτα δωρητές Τσιάντα Δημήτριο, Σπύρου Νικόλαο, Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας».
Τους ιατρούς που έχουν στελεχώσει τα πρώτα χρόνια την μονάδα Πίπιρο Κοσμά, Βασιλείου Ειρήνη, Ευαγγέλου Κάρμεν. Τις προισταμένες που έχουν διατελέσει καθήκοντα την Αλεξία Μιχαλοπούλου , την Ανατσασία Χασιώτη ,την Καλλιόπη Τζήμα . Όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που κατά καιρούς μας έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους .
Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ το οφείλουμε στον διευθυντή της μονάδας κ. Τζιάμαλη Μάριο και την άξια γιατρό μας κ. Ρώμα Βασιλική, στην τωρινή μας προισταμένη κ.Καλούδη Πόπη και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας(Λία, Ανθούλα, Γιάννα, Ρένα,Μένη, Ελπίδα, Μαλαματή,Νικολέτα, Αποστόλη, Νίκο) που δίνουν καθημερινά αγώνα και υπερβάλουν εαυτόν για να κάνουν το καλύτερο δυνατό για όλους μας. Με μια κουβέντα ένα τους χαμόγελο μας δίνουν την ώθηση και την αισιοδοξία να περνάμε τον γολγοθά μας ανώδυνα. Σας ευχαριστούμε όλους για ότι έχετε κάνει για εμάς.
Να ευχαριστήσουμε τέλος τα κορίτσια από το Κέντρο νεότητας του Δήμου Καστοριάς Κυριλλίδου Αγγελική και Κωστοπούλου Αθανασία (τηλ. 2467027191-2467027725) για τα μπαλόνια και τις γλάστρες που μας έστειλαν.
Ευχαριστούμε τέλος το αρτοζαχαροπλαστείο ΊΡΙΣ, το αρτοποιείο ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, και το ζαχαροπλαστείο ΤΖΗΛΛΑΣ για τα γλυκά που μας προσέφεραν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΦΟΥΙΤ

Φωτογραφίες: Renebeth Baliaka

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα δύο μπαζάρ του Συλλόγου Νεφροπαθών

Η εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

 

Back to top button