Καστοριά

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ “πολυμηχάνημα”

 

Υπάλληλοι ζητούν εξαίρεση από την δευτεροβάθμια επιτροπή και παράλληλα έλεγχο νομιμότητας της απόφασης για τη σύστασή της –  Άναψαν τα αίματα σε σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς

Νέα επεισόδια φαίνεται πως εκτυλίσσονται στο σίριαλ παραλαβής του περιβόητου «Πολυμηχανήματος» της Καστοριάς, μετά και την απόφαση για τον ορισμό δευτεροβάθμιας επιτροπής, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Οι υπάλληλοι που ορίστηκαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozanimedia.gr, έχουν ζητήσει τον έλεγχο της νομιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης, με έγγραφό τους τόσο προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αλλά και προς την Αποκεντρωμένη Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

Στο αίτημά τους υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε συγκεκριμένη απόφαση επί των παρατηρήσεων της πρωτοβάθμιας επιτροπής, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται η σύσταση της δευτεροβάθμιας επιτροπής.

Το θέμα κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή, την Τετάρτη, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε και συνάντηση στην Π.Ε. Καστοριάς παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους της Περιφέρειας (όχι αιρετού), ο οποίος ζήτησε από τους υπαλλήλους να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Στη συνάντηση τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για φωνές και έντονες αντιδικίες.

Το kozanimedia.gr είναι σε θέση να γνωρίζει, πως δύο από τους υπαλλήλους ζήτησαν παράλληλα και την εξαίρεσή τους από την επιτροπή, επικαλούμενοι στενές φιλικές και συναδελφικές σχέσεις, με υπάλληλο ο οποίος συμμετείχε στην πρωτοβάθμια επιτροπή.

Νομικοί και αυτοδιοικητικοί με εμπειρία, σημειώνουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθεί, καθώς κώλυμα τεκμηριώνεται μόνο σε περίπτωση συγγένειας των υπαλλήλων με τον ανάδοχο του έργου.

Ζήσης Πιτσιάβας

kozanimedia.gr

 

 

Back to top button