Στην κατάψυξη μπαίνει η χώρα -Πού θα έχει έντονες χιονοπτώσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή (βίντεο)

Χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας αναμένονται την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, καθώς ψυχρές επιφανειακές αέριες μάζες θα συνδυαστούν με ένα  θερμό μέτωπο προερχόμενο από τα δυτικά.

Πιο ασθενείς χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένονται και στη Νότια Ελλάδα.

Αρκετά εκτεταμένη χιονοκάλυψη αναμένεται γενικότερα στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, καθώς μια ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης κατακλύζει την ήπειρο. Η χώρα μας επηρεάζεται και αυτή από το ψύχος, κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, όμως μέχρι στιγμής τα φαινόμενα είναι αρκετά πιο ασθενή από την Κεντρική Ευρώπη, όπου το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν προβλήματα μέχρι το Σάββατο.

Το meteo έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που παρουσιάζει τη νεότερη δορυφορική εκτίμηση για την χιονοκάλυψη, καθώς και προγνωστικούς χάρτες με την επέκτασή της και το ύψος χιονιού στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες.

1 σχόλιο

  1. Αφού πρόκειται να χιονίσει και στα πεδινά, ελπίζουμε τα εκχιονιστικά μηχανήματα να ζεσταίνουν τις μηχανές τους και να είναι έτοιμα να βγουν στους δρόμους, για να μην έχουμε προβλήματα και ακούμε φθηνές δικαιολογίες εκ των υστέρων.