ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

ΑΣ Άργος Ορεστικό: Η 7η και η 8η αγωνιστική της Α’ Ανδρών (ρεπορτάζ – βαθμολογία – φωτογραφίες)

Οι Διόσκουροι Κοζάνης ήταν η ομάδα που έσπασε το αήττητο σερί της ομάδας του Άργους Ορεστικού που γνώρισε την εντός έδρας ήττα για πρώτη φορά φέτος με σκορ 56-59!

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα κιόλας με τις δύο ομάδες να μένουν χαμηλά σε παραγωγικότητα στο σκορ  ,με τους γηπεδούχους όμως να «πληρώνουν» την φοβερή αστοχία τους στα σουτ όντας σε κακή μέρα από την  περιφέρεια (ο Ζυγούρας δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού). Η κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων και παράλληλα πολύ δυνατή στα όρια του φάουλ, μπλόκαρε πνευματικά τους γηπεδούχους. Χωρίς λύσεις επιθετικά λοιπόν, οι Αργείτες ,πήγαν στα αποδυτήρια με -13 ( 19-32 ημίχρονο).

Διαφορετικό πρόσωπο έδειξε η ομάδα του Άργους στην επανάληψη όπου με την άμυνα ζώνης μπλόκαρε την πολύ αθλητική ομάδα των Διόσκουρων κάνοντας ένα εκπληκτικό “come back” με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 41-38.

Ανάλογη ήταν η συνέχεια στο τέταρτο δεκάλεπτό όπου οι Αργείτες με πάθος και ενέργεια έμειναν κοντά στο σκορ με το παιχνίδι να πηγάινει πόντο πόντο. Η απόβολη του αρχηγού της ομάδας Βασίλη Κόττα με πέντε φαόυλ στο 37΄ και μάλιστα με αυστηρό αντιαθλητικό στο τέλος, άφησε ακάλυπτη την ρακέτα των γηπεδούχων με τον εταίρο ψηλό πάντως, Σπυρίδη, να κάνει εξαιρετική δουλεία. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα 3 πόντων όντας εύστοχοι στις βολές με την τελευταία επίθεση να ανήκει στους γηπεδούχους και  τον Φωτιάδη να επιχειρεί το τρίποντο της ισοφάρισης αλλά αυτό να μην βρίσκει στόχο για το τελικό 56-59.

ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ- ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 56-59

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:

Α΄: 10-13, Β΄: 19-32, Γ΄: 41-38,  Δ΄: 56-59

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ:

(Κίτσιου Σ.): Φωτιάδης 14(1), Κόζαρης , Καραβατάκης 3,  Πουλιώνης  , Παράσχος 8(2), Σαρρής Ι. , Γιαγκόπουλος, Μάττας,  Ιατρόπουλος 6, Σπυρίδης 10(1), Κόττας 12 (3) , Παντελίδης 3 (1)


Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Άργους που επικράτησε εκτός έδρας του Ηρακλή Κοζάνης για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος με σκορ 52-71.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη την διάρκεια , χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να ξεφύγουν στο σκορ μέχρι το ημίχρονο (25-31). Ένα ξέσπασμα ωστόσο στην επανάληψη, έδωσε την δυνατότητα στους Άργείτες να ξεφύγουν στο σκορ επικρατώντας σχετικά εύκολα με το τελικό 52-71.

ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ -ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ 52-71

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:

Α΄: 14-18, Β΄: 25-31, Γ΄: 38-51,  Δ΄: 56-59

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ:

(Κίτσιου Σ.): Φωτιάδης 24(5), Ζυγούρας, Καραβατάκης 4, Παράσχος 3(1), Σαρρής Ι. 2 , Γιαγκόπουλος 2, Μάττας,  Ιατρόπουλος , Σπυρίδης 2, Κόττας 26 (2) , Παντελίδης 8 (2), Μυρκόπουλος

 *Την επόμενη αγωνιστική (9η) , η ομάδα του Άργους Ορεστικού υποδέχεται εντός έδρας τον ΓΣ Ελίμειας , τρεις στροφές πριν από το φινάλε του Α΄ Γύρου.

 

Back to top button