Καστοριά: Προβολή της ταινίας “Ο Δρόμος μας” για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ (βίντεο)


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση που θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Ο δρόμος μας” για 100 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στο ΤΕΙ Καστοριάς, στο αμφιθέατρο Α2 στις 19:00.
Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς του ΚΚΕ.

Καρέ-καρέ μέσα σε 100 λεπτά διατρέχει την πλούσια Ιστορία του ΚΚΕ. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική. Πάνω από 100 συντελεστές, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά.

Για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα, αποτελούμενη από τους: Σήφη Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο.

Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους: Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή, Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.

Τη διεύθυνση φωτογραφίας έκανε ο Άκης Αποστολίδης. Μουσικά έντυσε η Σοφία Καμαγιάννη.

Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής.

Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας.

Στο Ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και αφηγούνται on camera οι: Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Λίλα Καφαντάρη. Σε αφηγήσεις, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ντοκουμέντων δανείζουν επίσης τη φωνή τους οι: Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου, Διονύσης Ξενάκης.

Συμμετέχουν ακόμα δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί.