ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η εκδήλωση του ΕΚΑΒ στην Καστοριά και η είδηση της ημέρας (φωτογραφίες)

 

Στα πλαίσια των δράσεων της 6ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης,ως φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους μας που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος, το ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ και ο ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ πραγματοποίησαν σήμερα πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης πολιτών στην πόλη της Καστοριάς που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Νομαρχίας.
Ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ Τομέα Καστοριάς Απόστολος Βασιλειάδης, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Σπύρος Λαζούρας και ο Διασώστης Εκπαιδευτής ΕΚΑΒ Δημήτρης Λεμονιώτης, παρουσίασαν σε πολίτες και υπαλλήλους της Π.Ε. Καστοριάς την παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε περιπτώσεις ανακοπής καρδιάς. Στόχος ήταν η εξοικείωσή τους σε ανάλογα περιστατικά, ώστε αργότερα, και έπειτα από κατάλληλη εκπαίδευση, να αυξηθούν δυνητικά οι συμπολίτες μας που θα μπορούν να βοηθούν συνανθρώπους μας.
Η είδηση της ημέρας έρχεται από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Πασχάλη Βασσου που δήλωσε ότι σύντομα θα τοποθετηθούν 35 Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (AED) σε όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΚΑΒ θα συνεργαστεί σε αυτό σε θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του.

ΒΙΝΤΕΟ: Ρεπορτάζ της Ελένης Ψωμαδάκη από το δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ1

    http://kastoria.pdm.gov.gr/wp-content/uploads/2018/12/%CE%9A.jpg

 

Back to top button