Καστοριά

Η Μαρία Αντωνίου στην παρουσίαση του βιβλίου “Becoming- Η δική μου ιστορία” της Μισέλ Ομπάμα (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Πέντε γυναίκες, που έχουν διακριθεί στην επαγγελματική τους ζωή, μοιράστηκαν τη δική τους ιστορία παρουσιάζοντας το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα «Becoming- Η δική μου ιστορία»

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, Co Founder Zeus + Dione, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, η CEO της Microsoft Hellas Πέγκυ Αντωνάκου, η επικοινωνιολόγος Κατερίνα Γκαγκάκη και η DJ και Δημοσιογράφος, Φώφη Τσεσμελή, μίλησαν για τα όνειρα, τις θυσίες, τις απογοητεύσεις αλλά και τις νίκες τους, στην προσπάθειά τους να πετύχουν και να διακριθούν.

Η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αναφέρθηκε στις τρεις βασικές αρχές της Μισέλ Ομπάμα, τις οποίες και η ίδια συμμερίζεται. «Το να είσαι ταπεινός και χωρίς έπαρση μου το δίδαξε η μητέρα μου» είπε, ενώ «από τον παππού μου έμαθα ότι η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στο στόχο είναι προϋπόθεση για να πετύχει κανείς». «Επίσης η μόρφωση είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Η εξουσία έρχεται και φεύγει. Στην εξουσία, τη μια μέρα σε γλύφουν, την άλλη δεν σε ξέρουν. Τη μόρφωση όμως δεν μπορεί να στην πάρει κανείς» τόνισε.

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε για τη ζωή και την επαγγελματική πορεία της Μισέλ Ομπάμα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ότι ήταν Αφροαμερικάνα και είπε «όπως η Μισέλ Ομπάμα αναμετρήθηκε με το μαύρο και βγήκε νικήτρια, όλες μας οφείλουμε να αναμετρηθούμε τις προκαταλήψεις, τους φόβους και τους αυτοπεριορισμούς μας, για να κερδίσουμε τον αυτοσεβασμό μας και να κερδίσουμε τις μικρές ή μεγάλες μάχες. Για να κερδίσουμε τελικά την ζωή μας».

Η Πέγκυ Αντωνάκου σημείωσε ότι το βιβλίο σε ενθαρρύνει να κάνεις όνειρα και προέτρεψε όλες τις γυναίκες να μην κάνουν εκπτώσεις στα όνειρά τους, η Κατερίνα Γκαγκάκη αναφέρθηκε στα στερεότυπα που υπάρχουν για τις επιτυχημένες και δυναμικές γυναίκες και η Φώφη Τσεσμελή υπογράμμισε ότι χρειάστηκε να δουλέψει πενταπλάσια από κάποιον άνδρα για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το “Athens Bookstore Publications” και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατσόπουλος.

“Επιτυχημένες, στον τομέα τους, γυναίκες, με μοναδικές ιστορίες, που ξεχώρισαν στην επαγγελματική τους ζωή και κατέκτησαν τα δικά τους όνειρα, μία εκ των οποίων και η σύζυγος του Προέδρου της ΝΔ, κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη, μοιράστηκαν, τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, εμπνεόμενες από τις διηγήσεις της Μισέλ Ομπάμα στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε πρόσφατα”, δήλωσε η Μαρία Αντωνίου.

   

 

 

Back to top button