Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καρναβαλιστές της Καστοριάς: “Ο Δήμος απαξιώνει τα Ραγκουτσάρια” (ρεπορτάζ)

Εκπρόσωποι των μεγάλων μπουλουκιών συγκεντρώθηκαν χθες σε κέντρο εστίασης στη Νότια Παραλία για να συζητήσουν, αλλά και να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον Δήμο Καστοριάς για το θέμα των εκδηλώσεων του καρναβαλιού.
Όπως είπαν στον Antennes FM «η Οργανωτική Επιτροπή μέχρι και σήμερα δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ούτε πρόγραμμα, ούτε σχεδιασμός για την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της πόλης.»
Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι ο Δήμος Καστοριάς με τη στάση του απαξιώνει τα Ραγκουτσάρια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του εθίμου. Οι Καρναβαλιστές Καστοριάς στάθηκαν επίσης με δηλώσεις τους και στο θέμα των αστυνομικών ελέγχων μετά από καταγγελίες πολιτών, λέγοντας ότι αποτελεί τουλάχιστον απαράδεκτη κίνηση από μερίδα Καστοριανών που δε σέβονται την παράδοση.

 antennes.gr
 

 

One Comment

  1. Τα καρναβάλια είναι αυθόρμητη συμμετοχική και βιωματική κατάσταση. Δεν πρέπει να την ενισχύει , κατευθύνει , χρησιμοποιεί κανένας Δήμος. Επίσης τι είδους παράδοση είναι τρεις που λαλουν και δυό που χορεύουν να παρακωλύουν τη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων ; Μάλιστα με μουσικούς αλλοδαπούς και αλλόγλωσσους; Αν σας αρέσει η εθνικ μουσική, διοργάνωστε φεστιβάλ, ζητήστε κομμάτια απο τον dj σε καποιο μπάρ, ή ακούστε την σπίτι σας. Γιατί πρέπει να επιβάλλετε αυτήν την αισθητική με το ζόρι ;

Back to top button