Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ο υποψήφιος στην Καστοριά με τη “Δημοκρατική Ευθύνη”

Οι υποψήφιοι βουλευτές για τη “Δημοκρατική Ευθύνη”, το κόμμα που ίδρυσε ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ σήμερα πρόεδρος του είναι ο Βασίλης Παυλίδης, οικονομολόγος και Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος. Όπως είναι γνωστό, η Δημοκρατική Ευθύνη στελεχώνει τις δομές της τα τελευταία χρόνια, με σκοπό την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Η ανακοίνωση έγινε σήμερα Δευτέρα, στα πλαίσια ανακοινώσεων ένταξης στα ψηφοδέλτια του κόμματος, πλειάδας στελεχών από όλη τη χώρα.
Στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τη λίστα των υποψηφίων που αναρτήθηκε στο ΒΗΜΑ, υποψήφιοι είναι οι:
Καστοριά: Αναστασιάδης Γιώργος Πολιτικός Μηχανικός
Γρεβενά: Μότσιου Βασιλική (Βάσια) Γραφίστρια- Σχεδιάστρια
Κοζάνη: Γιάννης Μητλιάγκας Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Φώτης Τσαμπούρης Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Φλώρινα: Νεδέλκου Παρασκευή Αξιωματικός Εμπ. Ναυτικού

Δημοκρατική Ευθύνη
Η Δημοκρατική Ευθύνη το φιλελεύθερο κεντρώο πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη και τον πρώην υπουργό του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Αλέκο Παπαδόπουλο

Η Δημοκρατική Ευθύνη ίδρυθηκε στις 7 Ιουλίου 2016, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης”. Στην εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το παρόν ο ανεξάρτητος βουλευτής που αποχώρησε από Το Ποτάμι, Χάρης Θεοχάρης και ο πρ. υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, παρουσιάστηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη καθώς και το Πρόγραμμα του κόμματος.
Αποπομπή Θεοχάρη
Λίγους μήνες μετά την ίδρυση του κόμματος, δημιουργήθηκαν τριβές μεταξύ στελεχών και του μοναδικού βουλευτή του, Χάρη Θεοχάρη. Οι διαφορές αφορούσαν κυρίως την πολιτική συμμαχιών του νέου κόμματος, καθώς και την αίσθηση που επικρατούσε στην κοινωνία, ότι η Δημοκρατική Ευθύνη ήταν το προσωπικό κόμμα του Χάρη Θεοχάρη. Το αποτέλεσμα αυτών των εσωτερικών διαφωνιών ήταν η εκλογή νέων προσωρινών οργάνων και η αποπομπή του βουλευτή. Η Δημοκρατική Ευθύνη έμεινε δίχως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
1ο Συνέδριο
Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία 750 συνέδρων, το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Ευθύνης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του κόμματος σε 13 τομείς, ενώ εξελέγησαν τα όργανα του κόμματος.
Σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, η Δημοκρατική Ευθύνη ακολούθησε μια καινοτόμα οργανωτική δομή. Το Συνέδριο όρισε άλλον Πρόεδρο, εγγυητή της εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος και άλλο Γενικό Γραμματέα, δηλαδή πολιτικό επικεφαλής και υποψήφιο Πρωθυπουργό. Πιο συγκεκριμένα, Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Βασίλης Παυλίδης, οικονομολόγος και Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος.

Με πληροφορίες από e-ptolemeos.gr και wikipedia

Back to top button