ΑθλητικάΚαστοριά

“Πάσα” στα θρανία της Κορησού έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Ιορδανίδης (ρεπορτάζ – φωτογραφίες))

Μαθήματα ομαδικότητας, συνεργασίας, σεβασμού,  αλλά και  ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρέδωσε σήμερα  το πρωί ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ποδοσφαίρου και Εκπαιδευτής Προπονητών Ποδοσφαίρου ΕΠΟ/UEFA, Μιχάλης Ιορδανίδης στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κορησού.

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε εν συντομία στα παιδιά τη σημασία και τον στόχο της ΕΠΟ, τους μετέφερε τις εμπειρίες του από τις σπουδαίες συνεργασίες που είχε με Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές και τους τόνισε ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Πάσα στα θρανία» της ΕΠΟ, ενώ την ΕΠΣ Καστοριάς, εκπροσώπησε ο Ταμίας, Βασίλης Μπότσαρης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία», η ΕΠΟ επιλέγει σχολεία, κυρίως από τη Περιφέρεια, και σε αυτά γίνονται ομιλίες για το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου, από διακεκριμένες προσωπικότητες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μοιράζονται σχολικά εγχειρίδια, φανέλες και μπάλες ποδοσφαίρου. Ένα από τα σχολεία, λοιπόν, που επιλέχθηκαν ήταν και το Δημοτικό της Κορησού.

«Παίζω ποδόσφαιρο γιατί μου αρέσει και το θέλω. Χαίρομαι όταν νικάω, αλλά δεν παίζω μόνο για τη νίκη. Σέβομαι τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τους αντιπάλους μου. Έχω ήθος και αγαπώ τον αθλητισμό», ήταν μερικές μόνο από τις «πάσες» που έδωσε στα παιδιά ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Μιχάλης Ιορδανίδης.

“Η χαρά του παιχνιδιού είναι σημαντικότερη από τη νίκη. Είναι η βασικότερη έννοια  στον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δίνουν μαθήματα ζωής και διδάσκουν ότι όλα επιτυγχάνονται χάρη στη σκληρή προσπάθεια”, είπε στους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου ο Μιχάλης Ιορδανίδης και πρόσθεσε : «Σεβόμαστε τον αντίπαλο και το fair play είναι κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού. Ο καλύτερος  κερδίζει στον αθλητισμό, αλλά  πάντοτε μέσα στα  πλαίσια των κανονισμών».
Τέλος, ο ομοσπονδιακός Προπονητής παρέδωσε στον διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Πάτρα,  αναμνηστικά σχολικά εγχειρίδια της ΕΠΟ και μοίρασε σε όλα τα παιδιά μπλούζες με το λογότυπο «Πάσα στα Θρανία».

sentranews.gr

 

Back to top button