ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Οριστικό: Ο Γιώργος Πετκανάς για δήμαρχος Καστοριάς – Πότε η επίσημη ανακοίνωση (αποκλειστικές δηλώσεις)

Οριστική είναι η απόφαση του Γιώργου Πετκανά να είναι υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Καστοριάς. Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ιδίου, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση συγχρόνως με την διακήρυξη αρχών του συνδυασμού του, που θα έχει ως επίκεντρο τις συμμαχίες.

Έτσι την τελευταία Κυριακή Ιανουαρίου του νέου έτους και συγκεκριμένα 27.1.2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Tsamis θα απευθυνθεί για πρώτη φορά στους πολίτες της Καστοριάς ως υποψήφιος δήμαρχος. Ο ίδιος, αυτοδιοικητικός 20 και πλέον έτη, με γνώσεις και εμπειρίες, δηλώνει πανέτοιμος να οδηγήσει τον Δήμο Καστοριάς σε τροχιά ανάπτυξης, με εξωστρεφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης, έχοντας επίκεντρο τον άνθρωπο σε μια ισόρροπη γεωγραφική ανάπτυξη του Δήμου Καστοριάς.

Ο ίδιος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΦΟΥΙΤ αναφέρει: «Επειδή τώρα τα προβλήματα είναι πολλά και η συγκυρία της οικονομικής, αξιακής και κοινωνικής κρίσης, είναι σύνθετη και δύσκολη, είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τεράστιες αλλαγές, όχι μόνο στον τρόπο διοίκησης του Δήμου Καστοριάς, αλλά και στη νοοτροπία των αιρετών, καθώς και στη νοοτροπία των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να πεισθούν πως η συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα και στον ίδιο τον Δήμο Καστοριάς, είναι απαραίτητη για να πάει ο τόπος μπροστά».

Ο κ. Πετκανάς καταθέτει σε κάθε ευκαιρία τις βασικές προϋποθέσεις για τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για να πάμε μπροστά ως τόπος, για να μην έχουμε απλά μία καλή Δημοτική Αρχή που θα φροντίζει την καθημερινότητα, που βέβαια αυτό είναι και το σοβαρό ζητούμενο έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα.

«Να μπει νέο αίμα στα δημοτικά πράγματα, νέες και νέοι που θα θέλουν και θα μπορούν, με τις γνώσεις και τις σύγχρονες ιδέες τους, να φρεσκάρουν τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, να πλαισιώσουν την επόμενη Δημοτική Αρχή με προτάσεις, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα λειτουργήσουν και ως παράδειγμα για άλλους νέους, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συμμετοχή τους, στα κοινά και στα δημοτικά πράγματα» επισημαίνει ο ίδιος.

Στελέχη της δημοτικής κίνησης του Γιώργου Πετκανά ετοιμάζουν το πλάνο των πρώτων 100 ημερών για την λύση καθημερινών προβλημάτων. Επίσης ξεκίνησε να καταρτίζεται ήδη master plan συγκεκριμένης στρατηγικής για το μέλλον του Δήμου Καστοριάς, ενός μακρόπνοου σχεδίου κοστολογημένου και προσδιορισμένου χρονικά που θα περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες, δράσεις, έργα, υποδομές, με οδικό χάρτη όπου θα οδηγήσουν τον Δήμο Καστοριάς σε εξωστρέφεια με ελπιδοφόρο αύριο.

«Όλα τα παραπάνω για να εφαρμοστούν, απαιτούν κάτι, που για εμένα είναι σημαντικότατο για τη μεγάλη αλλαγή, για την ώθηση του Δήμου Καστοριάς, προς τα εμπρός και αυτό είναι η «Καστοριανή Συμμαχία» αναφέρει ο ίδιος». Ως «Καστοριανή Συμμαχία» σύμφωνα με συνεργάτες του Γιώργου Πετκανά ορίζεται σχηματικά και με λίγα λόγια:

«Να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι φορείς, οργανώσεις, συνεταιρισμοί, σύλλογοι, κ.λπ. που υπάρχουν και δρουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Καστοριάς, αλλά και των συλλόγων Καστοριανών, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Όλοι αυτοί έχουν κάτι να πουν, κάτι να προτείνουν! Όλοι αυτοί δραστηριοποιούνται για να προσφέρουν στον τόπο τους, συνεπώς και συνολικά στον Δήμο Καστοριάς. Όλοι αυτοί είναι από ένα κομμάτι του puzzle στον Δήμο Καστοριάς. Όλα τα κομμάτια αυτά είναι χρήσιμα και ενωμένα μεταξύ τους, μπορούν να δώσουν τη νέα εικόνα της Καστοριάς που ονειρευόμαστε».

«Όλοι και χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συμμαχήσουμε για το αύριο του Δήμου Καστοριάς. Μαζί να καταγράψουμε τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, τις ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να προτείνουμε τους τρόπους συνεργασίας, τις συνέργειες που μπορούν να γίνουν και όλοι μαζί με τεχνοκράτες της αυτοδιοίκησης, να καταλήξουμε στο στρατηγικό σχέδιο για το αύριο της Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς.

Αυτή είναι η «Καστοριανή Συμμαχία» που εγώ επιζητώ και θέλω» αναφέρει ο Γιώργος Πετκανάς, σε συναντήσεις πολιτών που τακτικά πραγματοποιούνται στα γραφεία του συνδυασμού του. Τέλος για την σχέση του με την πολύχρονη αυτοδιοικητική πορεία του ο ίδιος τονίζει:

«Το βασικό είναι το έτος 2019 να έχουν οι πολίτες της Καστοριάς έναν Δήμο που να υπηρετεί τις ανάγκες τους. Έναν αποτελεσματικό δηλαδή Δήμο Καστοριάς, που να λύνει προβλήματα χωρίς να είναι ο ίδιος πρόβλημα. Ο τόπος μας, δεν έχει την πολυτέλεια να αναμένει ούτε μέρα καθυστέρησης. Σε ότι με αφορά, την πολιτική την αντιλαμβάνομαι ως εμπλοκή στα κοινά και όχι ως πλάνο καριέρας ή διεκδίκηση καρέκλας. Αυτά δεν με ενδιέφεραν ποτέ, ούτε βέβαια τώρα. Το απέδειξα άλλωστε από το έτος 1994 όταν συμμετείχα για πρώτη φορά στην αυτοδιοίκηση και συνεχίζω αδιαλείπτως έως σήμερα προσφέροντας στον τόπο και υπηρετώντας τον άνθρωπο».

ΦΟΥΙΤ

Back to top button