Καστοριά

Καστορίας Σεραφείμ: “Έχει αδειάσει η Καστοριά – Καθημερινά γίνομαι δέκτης του πόνου των συμπολιτών μας” (βίντεο)

 

Κραυγή αγωνιάς από τον Μητροπολίτη Καστοριάς για την ακριτική περιοχή μας

https://www.youtube.com/watch?v=KawSca_1n3A

 

 

 

 

2 Comments

  1. Κραυγή αγωνίας. Ποιος θα την ακούσεις; Η κορεστικοποίηση του Ν. Καστοριάς. Aκόμη ηχούν τα λόγια του Θανάση Βέγγου στην ταινία του Θ. Αγγελόπουλου, “Το βλέμα του Οδυσσέα” (1995)

    «Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα… και πεθαίνουμε… Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα! Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο. Μωρή φύση μόνη σου είσαι, μόνος μου είμαι κι εγώ… πάρε ένα μπισκότο».

    Καλές γιορτές

  2. Ο Μητροπολίτης μας τα είπε σχεδόν όλα μέσα σε… τρεις λέξεις.

    Αδιαφορία – Αδιαφορία – Αδιαφορία.

    Έχει πολύ μεγάλη σημασία ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μια τόσο σημαντική θέση και αποδεικνύει καθημερινά την αγάπη του για τον τόπο, να εκφράζει τόσο έντονα την ανησυχία του για το μέλλον μας, για την ερήμωση του τόπου, και για την αδιαφορία των ιθυνόντων.
    Είναι κάτι που το βλέπουμε όλοι μας καθημερινά, αλλά τουλάχιστον κάποιος έπρεπε να το πει φωναχτά, μήπως…ιδρώσουν τα αυτιά των αρχόντων μας…

    Ίσως είναι μία ύστατη πιθανή λύση, να τους καλέσει στο γραφείο του όλους μαζί ( η χωριστά) και να τους μιλήσει. Να προσπαθήσει να τους κάνει να καταλάβουν, ότι οι θέσεις στις οποίες βρίσκονται δεν είναι για μαλακές καρέκλες, κούφιες δηλώσεις ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, φωτογραφήσεις, ταξιδάκια, πανηγύρια και αναποτελεσματικότητες, αλλά για να συνεργαστούν, για να δουν κατάματα τα αληθινά προβλήματα και να υπηρετήσουν τον τόπο τους.

    Γιατί αυτοί είναι η αλήθεια…
    Βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις όχι για να αδιαφορούν, αλλά για να υπηρετούν τον τόπο τους.

Back to top button