Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Μελομακάρονα της Μαρίας

Μελομακάρονα της Μαρίας

Υλικά:

400 ml ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο ζάχαρη (300 γρ.)
1 νεροπότηρο σιμιγδάλι ψιλό (250 γρ.)
1 κουταλιά σούπας (κοφτή) κανελλογαρίφαλα (σε σκόνη)
1 κουταλιά γλυκού (κοφτή) σόδα
1 νεροπότηρο (310 ml) αποτελούμενο από το χυμό: 3 μανταρινιών, 1 μέτριου λεμονιού και το υπόλοιπο πορτοκαλιών

Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 μέτριο λεμόνι και 1 μανταρίνι
1 κρασοπότηρο κονιάκ (90 ml)
1 φακελάκι baking powder
Aλεύρι (μπλε για όλες τις χρήσεις) όσο πάρει (παίρνει λιγότερο από 1 κιλό)
Τριμμένο καρύδι για το στόλισμα

Σιρόπι

2 νεροπότηρα ζάχαρη (600 γρ.)
3 νεροπότηρα νερό (930 ml)
1 νεροπότηρο μέλι (450 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μιξερ ζάχαρη και λάδι ,καλά, λιώνω την σόδα στον χυμό πορτοκάλι και την ρίχνω στο υλικό της ζάχαρης, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, ”με προσοχη το αλεύρι” , τα ζυμώνω, τα πλάθω και στον φούρνο να ψηθούν . 40΄-45΄λεπτά στους 150c βαθ.
ΣΙΡΟΠΙ 5΄βράσιμο
Ζεστά τα μελομακάρονα και χλιαρό το σιρόπι.
Σας συμβουλεύω να τα δοκιμάσετε και δεν θα χάσετε.

Καλή σας επιτυχία
και καλά
Χριστούγεννα
Μαρία

Back to top button