Καστοριά – Συνταγή: Μπισκοτάκια πορτοκαλιού (φωτο)

Εύκολη και πολύ νόστιμη νηστίσιμη συνταγή της Νίκης Μακροζήση

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός)
  • Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 3 βανίλιες
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1 κιλό και κάτι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε: λάδι + ζάχαρη + πορτοκαλάδα + μπέικιν πάουερ + βανίλια.

Διαλύουμε την σόδα στο ποτήρι πορτοκαλάδας

Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά – σιγά ώσπου η ζύμη να είναι ευκολόπλαστη (να μην κολλάει στα χέρια). Βάζω την ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγω την ζύμη σε πάχος 1 εκ. χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Τα βάζω σε λαδόκολλα

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Λιώνω κουβερτούρα, τα βουτάω ελαφριά από τη μία μεριά, πασπαλίζω χρωματιστή τρούφα.

Γίνονται περίπου 130 μπισκοτάκια.

kastoria365.gr