ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στα εγκαίνια της έκθεσης “Στρατός – Καστοριά – Πολιτισμός” στο αρχοντικό Τσιατσιαπά (φωτογραφίες)

Παρουσία πλήθος κόσμου, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών εγκαινιάσθηκε η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα: «Στρατός – Καστοριά – Πολιτισμός» στο αρχοντικό «Τσιατσιαπά»

Στην Έκθεση εκτίθενται έργα, η θεματική των οποίων αντλείται από την καθημερινότητα και τις δράσεις του Στρατού στην περιοχή της Καστοριάς, τα Αρχοντικά της πόλης, που αποτελούν μάρτυρες μιας εποχής άκρατης ευημερίας των κατοίκων και του τόπου, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης και του Νομού εν γένει και θα αναδεικνύεται μέσα από αυτή η πολιτιστική μας κληρονομιά. Συγχρόνως, προβάλλονται έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους.

Παράλληλα οι πολίτες έχουν τη ευκαιρία να αποκτήσουν μια πραγματική εμπειρία και να απολαύσουν τις δημιουργίες των Στελεχών, αλλά και των ιδιωτών που προσφέρθηκαν εθελοντικά. Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει εκφάνσεις από την καθημερινή ζωή του Στρατού, ενώ τα αρχοντικά της Καστοριάς και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για ζωγράφους και φωτογράφους.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Σχης (ΠΖ) Σιόρεντας Χρήστος, Διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού καθώς και οι συμμετέχοντες χορηγοί της εκδήλωσης.

Συμμετέχουν:

  • Ανχης (ΠΖ) Ψύρρας Γεώργιος, Δκτης του ΤΕΘ Νεστορίου
  • Λγος (ΥΓ) Ιωαννίδης Ιωάννης, του 4ου Επιτελικού Γραφείου του Συντάγματος
  • Ανθστης (ΜΧ) Μπίμπης Παντελής, του Στρατιωτικού Πρατηρίου Καστοριάς
  • Κα Φίσκα Κωνσταντίνα, Διοικητικός Υπάλληλος του 1ου Επιτελικού Γραφείου του Συντάγματος
  • Στρατιώτης (ΠΖ) Φράσιας Αθανάσιος, του ΛΔ του Συντάγματος
  • Ρήμος Κωνσταντίνος, ζωγράφος με πολυετή εμπειρία
  • Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς
  • Πανάτσας Παντελής, Ξυλογλύπτης

Στον πρώτο όροφο του αρχοντικού, εκτίθενται έργα ζωγραφικής.

Στο δεύτερο όροφο του αρχοντικού, εκτίθενται έργα φωτογραφίας.

Φιλοξενείται στο αρχοντικό «Τσιατσιαπά», συνοικισμός «Απόζαρι» στη Βόρεια παραλία, ένα εξαιρετικό δείγμα αστικής κατοικίας των αρχών του 18ου αι., ένα κτίριο που αποπνέει έναν κοσμοπολίτικο αέρα, ενώ ταυτόχρονα αντλεί στοιχεία από την παράδοση, αποτελεί τεκμήριο της ιστορίας και του πολιτισμού της Καστοριάς και παραπέμπει σε μια εποχή πραγματικής οικονομικής ευμάρειας των κατοίκων της πόλης.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019.

Αρχοντικό «Τσιατσιαπά», Λ. Νίκης 114-116, τηλ. 2467028150.

Επιμέλεια – Οργάνωση Έκθεσης: 15 Σύνταγμα Πεζικού – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Διάρκεια έκθεσης: 22 Δεκεμβρίου 2018 – 8 Ιανουαρίου 2019.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 09:00 πμ. μέχρι 15:00 μμ.

 

Back to top button