Καστοριά

Μητροπολίτης Καστοριάς: “Αν ήμουν πολιτικός θα απαγόρευα να έρχονται στην Καστοριά σκοπιανές ορχήστρες”

Δηλώνει ότι τον στεναχωρεί περισσότερο είναι οι υπερβολές των Ραγκουτσαριών και οι σκηνές νέων ανθρώπων να ξαπλώνουν μεθυσμένοι στους δρόμους, να σπάζουν και να ασχημονούν

Δυναμική παρέμβαση του Μητροπολίτη Καστοριάς για την παρουσία ορχηστρών από τα γειτονικά Σκόπια αυτές τις μέρες στην Καστοριά. Μιλώντας στον Antennes FM τόνισε πως είναι όνειδος για την Καστοριά να φιλοξενεί ορχήστρες από ένα κράτος που υβρίζει τον Παύλο Μελά και τον Γερμανό Καραβαγγέλη.

«Αν ήμουν πολιτικός» σημείωσε ο κ. Σεραφείμ «θα απαγόρευα να έρχονται στην Καστοριά Σκοπιανές ορχήστρες. Οι θέσεις μου είναι γνωστές σε αυτούς, γι αυτό όταν με βλέπουν με φτύνουν! Αυτοί που πρέπει να πάρουν αποφάσεις, ας τις πάρουν.»

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κράτησε επίσης αποστάσεις από το έθιμο του Καρναβαλιού που ως γνωστόν έχει διονυσιακή προέλευση, λέγοντας ότι αυτό που τον στεναχωρεί περισσότερο είναι οι υπερβολές των Ραγκουτσαριών και οι σκηνές νέων ανθρώπων να ξαπλώνουν μεθυσμένοι στους δρόμους, να σπάζουν και να ασχημονούν.

 antennes.gr

 

 

7 Comments

  1. Για ποιο μίσος μιλάτε, κύριε; Αν ίσχυε αυτό που λέτε, θα είχαμε ακόμα τουρκοκρατία. Που ίσως για κάποιους να ήταν προτιμότερη.

  2. Ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ … ή ο καθένας να ασχολελιται με τα δικά του!

  3. Η γνωστή καραμέλα. Όπου όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη για όλα τα θέματα εκτός από τους ιεράρχες. Αυτοί κατά την άποψη κάποιων πρέπει αν σιωπούν. Μάλλον γιατί έτσι τους βολεύει.

    1. Έπρεπε να περάσουν 25 χρόνια για να μιλήσει;
      Μας καπέλωσαν για τα καλά. Εντός και εκτός συνόρων.
      Αργά. Πολύ αργά!
      Η Καστοριά ανήκει πλέον αλλού.
      Και φταίνε κάποιοι γι’ αυτό.

  4. Το ” μακεδονικό ” και τα ρούβλια
    Ποιος είπε ότι τα εκατομμύρια ρούβλια ,που ξοδεύει η Μόσχα για το ” Μακεδονικό ” δεν πιάνουν τόπο ;
    Αρκετός κόσμος και παντού ευεργετείται από αυτά .

Back to top button