ΚαστοριάΠρόσωπα

Ιωσήφ Νώτης: “Θέλω να είναι χρήσιμος για τον τόπο μου” (συνέντευξη)

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι και εκείνο του Ιωσήφ Νώτη, δραστήριου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και μέλους ΝΟΔΕ

Ο Ιωσήφ Νώτης είναι 41 ετών, έγγαμος και έχει μία κόρη.

Η επαγγελματική του κατάρτιση σχετίζεται με σπουδές στην Ηλεκτρομηχανολογία, είναι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί  κατάστημα εστίασης.

Συμμετέχει στην Επιτροπή Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και σε επίπεδο

Π.Ε. Καστοριάς διετέλεσε Υπεύθυνος του Τομέα Παραγωγικών Φορέων.

Συγχρόνως συμμετέχει σε Επαγγελματικό Σωματείο και σε Συλλόγους της Καστοριάς.

Δεν έχει κατέλθει υποψήφιος σε εθνικές εκλογές , ούτε σε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι η πρώτη φορά που το όνομά του ακούγεται για την λίστα της Ν.Δ.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Σέντρα» ο Ιωσήφ Νώτης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας και ανέλυσε τα πιστεύω και τους στόχους του για την Π.Ε. Καστοριάς

Γιατί πήρες την απόφαση να κατέβεις στον πολιτικό στίβο του νομού Καστοριάς;

Είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχω στην Επιτροπή Τουρισμού του κόμματος μου και σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, διετέλεσα Υπεύθυνος του τομέα Παραγωγικών Φορέων. Από εμένα δεν θα ακούσετε, μεγάλες και βαριές  κουβέντες που συνηθίζονται να λέγονται, σχετικά με τη συμμετοχή στην πολιτική.

Για εμένα αυτό που προέχει όλων είναι οι συμμετοχή των πολιτών στα κοινά,  γιατί τα προβλήματα που ζούμε σήμερα – στη χώρα και στην Καστοριά μας –  νομίζω πως δεν θα ήταν τόσα πολλά και τόσο μεγάλα εάν όλοι συμμετείχαν, ενεργά, στα κοινά και είχαν πάντα το θάρρος να πούνε την άποψή τους, να κάνουν την πρότασή τους και συγχρόνως να ακούσουν τις απόψεις και τις προτάσεις των άλλων. Και να σας πω πως βλέπω, αυτό που λέμε, «συμμετοχή στα κοινά». Για εμένα, ο άνθρωπος, ο πολίτης που προσέχει και φροντίζει την οικογένεια του, το σπίτι του δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από το τι γίνεται έξω από το σπίτι του. Το σπίτι του βρίσκεται κάπου, σε πολυκατοικία στην πόλη, σε μονοκατοικία σε προάστιο της πόλης, σε χωριό, κάπου είναι το σπίτι αυτό, δεν είναι ξεκομμένο από τα πάντα, σε κάποιον δήμο, κοινότητα, γειτονιά κάπου ανήκει.

Οι άνθρωποι που ζούνε μέσα σε αυτό το σπίτι, δεν είναι ερημίτες, συνδέονται με τον κόσμο, μέσω της δουλειάς τους, φίλων, συγγενών, παρέας κάποιου συλλόγου κ.λπ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, η ενασχόληση με τα κοινά αλλά και η αγάπη για τον τόπο μας και για την πατρίδα, είναι μία προέκταση της αγάπης που έχουμε για το σπίτι και την οικογένειά μας.

Αγαπώ και φροντίζω το σπίτι μου, την αυλή μου, την γειτονιά μου, το χωριό ή την πόλη μου, τον νομό μου και έτσι φτάνουμε στην αγάπη για την πατρίδα μας.

Θέλω να καταλήξω και να σας πω ότι,  η συμμετοχή σε ένα κόμμα, για εμένα, είναι και ενασχόληση με τα κοινά. Ότι και να λένε κάποιοι – που δεν σέβονται την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τους θεσμούς – τα κόμματα είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατίας και η λειτουργία τους φανερώνει – πολλές φορές –  και την ποιότητά της.

Εδώ και πολλά χρόνια είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας γιατί πιστεύω πως (όποτε ήταν κυβέρνηση αλλά και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση) συνέβαλε στην σταθεροποίηση της δημοκρατίας, στην πρόοδο του λαού και καθόρισε το μέλλον της Ελλάδας με τις επιλογές της και την σοβαρή εξωτερική πολιτική που ακολούθησε (παράδειγμα η ένταξη στην ΕΟΚ). Εκτός αυτού, η πίστη στην ελεύθερη οικονομία και στην αυτονόητη μείωση των δαπανών του δημοσίου, ο στόχος για  μείωση της φορολογίας, των εισφορών και για τη  διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και οι ενέργειες που έγιναν από την τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την προσέλκυση επενδύσεων (που έδιωξε η κυβέρνηση Συριζανελ μόλις ανέλαβε), είναι ακριβώς αυτά που πιστεύω πως μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας.

Κλείνοντας – όπως είπα και νωρίτερα – δεν λέω και δεν πιστεύω στις βαριές κουβέντες.

Σε στίβο πολιτικό δεν αποφάσισα ξαφνικά να κατέβω, είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και αγωνίζομαι – εδώ και χρόνια –  μέσα από αυτή για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και συγχρόνως συμμετείχα και συμμετέχω σε επαγγελματικό σωματείο και σε συλλόγους.

  1. Ποιο είναι το όραμά σου για την πόλη και το νομό Καστοριάς;

Πολλά έχουν ειπωθεί και λέγονται για την Καστοριά, για την ομορφιά της, τα αξιοθέατα, για τις δυνατότητες τουριστικής και γενικότερης ανάπτυξης.

Το όραμα το δικό μου δεν θεωρώ πως διαφέρει και πολύ από τα θέλω και τα οράματα άλλων συμπολιτών μου. Το βέβαιο όμως είναι, πως σήμερα τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε και όπως θα μπορούσαν να είναι.

Εκτός από τις νέες και τους νέους μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό, είναι πάρα πολλοί και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας που έχουν φύγει είτε μόνοι, είτε με την οικογένειά τους. Ο πληθυσμός έχει μειωθεί και αυτό έχει μόνο αρνητικές συνέπειες.

Το γιατί έγινε αυτό είναι ένα ερώτημα, που η πιο εύκολες απαντήσεις είναι: «φταίνε οι πολιτικοί, οι δανειστές» ή «διότι έγιναν λάθη, ατομικά και συλλογικά».

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι, για να βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε, όντως έγιναν λάθη. Στην συνέχεια να τα βρούμε και να τα δούμε σε βάθος, να  πάψουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες δεξιά και αριστερά, μόνο έτσι θα  μπορέσουμε να βρούμε λύσεις και, φυσικά, μόνο έτσι δεν θα τα επαναλάβουμε.

Βέβαια αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν χωράει σε μία συνέντευξη ενός πολίτη. Πιστεύω και προτείνω να ανοίξει αυτή η συζήτηση με μία συνάντηση εκπροσώπων όλων των φορέων, οργανισμών, συλλόγων, δήμων και των βουλευτών της Π.Ε. Καστοριάς, αφού πρώτα έχουν καταλήξει, ο καθένας χωριστά, στα δικά του συμπεράσματα και προτάσεις.

Μπορεί να ακούγεται εντελώς απλό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, αυτό το απλό πράγμα. Βέβαια ακούμε, διάφορους, μόνο να επισημαίνουν τα προβλήματα αλλά όχι τι μπορούν να κάνουν για να τα λύσουν.

Συγχρόνως ακούμε να μιλάνε για το πώς έπρεπε να είναι η Καστοριά αλλά όχι πως αυτό μπορεί να γίνει.  Με άλλα λόγια, ακούμε διάφορα μαζί και τα οράματα πολλών, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Φυσικά έχω και εγώ όραμα για την πόλη μας και για όλη την Περιφερειακή Ενότητα  Καστοριάς αλλά, ειλικρινά, πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη χρησιμότητα να καθίσουν (αυτοί που ανέφερα πριν) και να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για το τι έφταιξε και φταίει που βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε.  Να ακολουθήσουν συγκεκριμένες προτάσεις ανά τομέα και μετά να τεθούν οι στόχοι (τι πρέπει να κάνουμε) μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μετά μιλάμε για το συλλογικό μας όραμα, για αυτή την πανέμορφη πόλη, τα υπέροχα χωριά μας, για τις δυνατότητές και τις ευκαιρίες που μας δίνονται, για τις νέες, τους νέους μας και για τους νοικοκυραίους συμπολίτες μας.

3.Τι σε προβληματίζει περισσότερο από την περιοχή; Λίμνη, Γούνα, ανεργία, αγροτικός τομέας, τουριστικός τομέας ή κάτι άλλο;

Όλα.  Ας φανταστούμε την λίμνη μας καθαρή με τα καραβάκια της γεμάτα επιβάτες.

Τους γουναράδες με παραγγελίες από όλον τον κόσμο και τους γουνεργάτες να έχουν όλοι δουλειά και να εργάζονται με σωστές απολαβές.

Τους νοικοκυραίους γεωργούς και κτηνοτρόφους να διαθέτουν τα προϊόντα τους  – σε καλές τιμές – στην εσωτερική και εξωτερική αγορά. Ας φανταστούμε να επισκέπτονται την πόλη, τα αξιοθέατα και τα χωριά μας, καθημερινά, εκατοντάδες τουρίστες (όπως πραγματικά ταιριάζει σε αυτή την περιοχή).

Αν ήταν πραγματικότητα αυτά που μόλις ανέφερα, δεν θα μιλούσαμε για προβλήματα, για ερήμωση, ανεργία και για μετανάστευση.

Όλα αυτά με προβληματίζουν και πιστεύω, ειλικρινά, ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις. Όχι σωτήρες – δεν πιστεύω σε κάτι τέτοιο –  αλλά λύσεις μπορούν να βρεθούν, αρκεί να το δούμε το πρόβλημα, να το βάλουμε κάτω (όλοι μαζί, όπως ανέφερα προηγουμένως) και να αγωνιστούμε για το συνολικό καλό της περιοχής χωρίς καμία ιδιοτέλεια και χωρίς να βάζουμε, τα προβλήματα κάποιων πάνω από τα προβλήματα άλλων. Όλα αυτά που αναφέρατε στην ερώτηση είναι εξίσου σοβαρά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δεν χρειάζεται να  πω κάτι για την λίμνη, παρά μόνο ότι δεν μπορεί να έχουν γίνει τόσες μελέτες, εργασίες κ.λπ., να έχουν ειπωθεί τόσα πολλά και λύση να μην έχει βρεθεί στο πρόβλημα. Όσα έχουν γίνει, είναι κάτι σαν μερεμέτια γι’ αυτό και συνεχίζεται το πρόβλημα. Για τη γούνα τι να πω; Αντί να είναι ο μπροστάρης και να τραβάει μπροστά όλη την επιχειρηματικότητα, δυστυχώς υποφέρει και δεν βλέπω κάποια πραγματική συλλογική αποτελεσματική προσπάθεια, να γίνεται. Εάν τα καταφέρνουν δύο, τρείς ή και δέκα επιχειρήσεις δεν μπορούμε να πούμε ότι πάει η γούνα καλά, ούτε πως συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας και στη μείωση της ανεργίας.

Σχετικά με τον τουρισμό, λόγω δουλειάς έρχομαι σε επαφή με αρκετούς τουρίστες και αυτό που ακούω από τους περισσότερους είναι ότι, η πόλη μας είναι πανέμορφη, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, οι υποδομές ικανοποιητικές αλλά. Έχουν ένα «αλλά» και αυτό έχει να κάνει με το πώς προσφέρουμε το τουριστικό μας προϊόν. Δυσκολεύονται να βρουν που είναι τα αξιοθέατα, τα αρχοντικά, τις εκκλησίες και έτσι κάποιοι πιστεύουν πως οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Η προβολή, προώθηση και η ανάδειξη των αξιοθέατων πιστεύω πως είναι ελλιπής.  Έχουμε τις εκκλησίες και τις μονές μας αλλά δεν έχουμε τον θρησκευτικό τουρισμό που τους αναλογεί. Έχουμε τον Λιμναίο Οικισμό, την σπηλιά του Δράκου, το απολιθωμένο δάσος στο Νόστιμο, τα αρχοντικά, το Βίτσι, τον Γράμμο, μοναδικά ορεινά χωριά αλλά όχι τους επισκέπτες που θα μπορούσαμε.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς μπορούν να αναπτυχθούν οι περισσότερες μορφές τουρισμού (αγροτουρισμός, εναλλακτικός, θρησκευτικός, συνεδριακός, αθλητικός κ.ά) αλλά βλέπουμε πως δεν υπάρχει η επισκεψιμότητα και  η τουριστική ανάπτυξη που θα μπορούσε να υπάρχει.

Ως μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκα με εκπροσώπους φορέων της Π.Ε. Καστοριάς με αντικείμενο τον τουρισμό και διαπίστωσα πως όλοι αγωνιούν, έχουν ιδέες, τη θέληση και προσπαθούν για την ανάπτυξή του. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, βρίσκουν πολύ συχνά εμπόδια, ένα από τα μεγαλύτερα είναι η γραφειοκρατία και, φυσικά, η ίδια η κυβέρνηση Συριζανελ με όλα τα στελέχη της στα υπουργεία, που εκτός από ανικανότητα είναι γεμάτα ιδεοληψίες.

4.Τι στόχους έχεις για το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ το οποίο ως γνωστό, διαθέτει μεγαλύτερη περιεκτικότητα νικελίου από αυτό της Λάρυμνας, ωστόσο, όμως, οι ποσότητες μεταφέρονται στη Λάρυμνα, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές θέσεις εργασίας στο νομό. Θέμα, το οποίο, όλα αυτά τα χρόνια, κανένας βουλευτής κομμάτων δεν το διεκδίκησε.

Η Λάρκο είναι μία μεγάλη εταιρεία και ως μία σοβαρή επένδυση στον τόπο μας θα πρέπει να την βλέπουμε. Σήμερα το ζητούμενο είναι να γίνονται επενδύσεις και οι επιχειρήσεις που ήδη υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στον τόπο μας – αλλά και σε όλη τη χώρα –  να είναι υγιής, να μεγαλώνουν και να απασχολούν όλο και περισσότερους εργαζομένους. Οτιδήποτε άλλο, για εμένα, είναι λάθος.

Είναι αναγκαίο για εμένα, να εξασφαλίζεται ότι όλες οι επενδύσεις που γίνονται σε έναν τόπο να απασχολούν εργαζόμενους που να είναι κάτοικοι της περιοχής αλλά και να προμηθεύονται υλικά ή ότι άλλο χρειάζονται από τοπικές επιχειρήσεις, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για την παροχή υπηρεσιών. Βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων αλλά και ή ίδια η τοπική κοινωνία θα πρέπει να εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Για πολλά χρόνια στη χώρα μας επικρατούσε μία στάση, εχθρότητας  απέναντι στις μεγάλες επενδύσεις και επιχειρήσεις και αυτή είναι μία αλήθεια που δεν τολμούν πολλοί να πουν. Γι΄ αυτό δεν πολέμησαν την γραφειοκρατία που πάντα φρενάριζε – αν δεν ακύρωνε εντελώς –  τις επενδύσεις.

Η σημερινή κυβέρνηση και όλα τα στελέχη της (φίλοι, συγγενείς)  που έγιναν Γενικοί Γραμματείς σε Υπουργεία και Διοικητές σε οργανισμούς κ.λπ., μαζί με αυτούς που προσλήφθηκαν ως Ειδικοί Συνεργάτες υπουργών και βουλευτών, κουβαλούν αρρωστημένες  ιδεοληψίες. Γι΄αυτό και έφυγαν οι επενδύσεις που θα γινόντουσαν και δεν έρχονται άλλες. Γι΄ αυτό και η φορολογία και οι εργοδοτικές εισφορές είναι στο ταβάνι. Γι΄ αυτό και όλοι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουμε καθημερινή μάχη για να κρατήσουμε την επιχείρηση μας ζωντανή.

Την ΛΑΡΚΟ και κάθε άλλη μεγάλη επιχείρηση και οποιαδήποτε επένδυση σχεδιάζεται ή γίνεται στην περιοχή μας θα πρέπει να τις δούμε με πολύ μεγάλη προσοχή, να κάνουμε τα δυνατά για να παραμείνουν αυτές που υπάρχουν και για να γίνουν στον  τόπο μας αυτές που σχεδιάζονται. Πάντα βέβαια με τη λογική να είναι απολύτως νόμιμες, να μην φοροδιαφεύγουν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

  1. Σήραγγα Κλεισούρας, Σιδηροδρομικός σταθμός (Λιμάνι της Ξηράς), το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του έχουμε ακούσει πάρα πολλά. Αποδείχτηκε ότι όλα ήταν ψέματα, να μην αρχίσω να τα απαριθμώ  γιατί θα χρειαστούν ώρες. Για τα “Λιμάνια Ξηράς” της κυβέρνησης, τι να σας πω; για τη σήραγγα που υπόσχεται,  να σας πω πως μάλλον, είναι σαν το τούνελ στο οποίο μας έχει βάλει, σκοτεινό.

6.Αγροτικός τομέας, Φράγματα Νεστορίου, Γέρμας, παραμένουν στάσιμα

Τα φράγματα και όλα αυτά που αποτελούν σοβαρές υποδομές και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα.

Στην Π.Ε. Καστοριάς παράγονται εξαιρετικά προϊόντα (φασόλια, μήλα κ.α.) και υπάρχει η δυνατότητα – λόγω κλίματος, υψόμετρου κ.λ.π – να αναπτυχθούν και άλλες δυναμικές καλλιέργειες (π.χ. αρωματικά φυτά κ.ά.).

Έχουμε σπουδαίες κτηνοτροφικές μονάδες και άριστα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πιστεύω ότι τα προϊόντα μας μπορούν να είναι ανταγωνιστικά, είναι ανάγκη να αποκτήσουν αναγνώριση ΠΟΠ και επίσης θα πρέπει να διευκολυνθούν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι μας – που πλέον είναι επιχειρηματίες – να προχωρήσουν και στην μεταποίηση.

Πιστεύω στην εργατικότητα και στις ικανότητες των αγροτών μας και είναι βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ρίξει ειδικό βάρος στον πρωτογενή τομέα, θα διευκολύνει τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους που θέλουν να προχωρήσουν στην μεταποίηση και θα ξεμπλοκάρει τα έργα υποδομής (όπως είναι τα φράγματα) και θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

7.Αναβάθμιση αερολιμένα Καστοριάς, έργα υποδομής, ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Μειώθηκαν, οι πτήσεις προς Αθήνα ενώ η γραμμή έχει χαρακτηριστεί άγονη

Σίγουρα θα πρέπει να αναβαθμιστεί το αεροδρόμιό μας αλλά θα πρέπει συγχρόνως να εξαλείψουμε τους λόγους για τους οποίους μειώνονται οι πτήσεις. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν όλα αυτά που αναφέραμε νωρίτερα. Θα πρέπει να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη (όλων των παραγωγικών τομέων) και όχι ανάπτυξη σε αριθμούς και στα λόγια όπως αυτή που μας παρουσιάζει η κυβέρνηση Συριζανελ. Το αεροδρόμιο είναι ένας δείκτης για το αν πάνε καλά τα πράγματα σε έναν τόπο. Οπότε η μείωση πτήσεων κ.λπ. κάτι μας δείχνει. Βέβαια υπάρχουν πολλοί που λένε και πιστεύουν πως, η αναβάθμιση του αεροδρομίου θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Το δέχομαι αλλά πιστεύω πως η αναβάθμιση του αεροδρομίου θα πρέπει να γίνει συγχρόνως με μία θετική παρέμβαση σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας.

  1. Θα είστε υποψήφιος βουλευτής και εάν τελικά βρεθείτε στην λίστα της Ν.Δ. τι είναι αυτό που θα πείτε στους συμπολίτες σας και τι θα δεσμευτείτε να κάνετε σε περίπτωση εκλογής σας; 

Δεν γνωρίζω εάν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής. Οι μόνοι που ξέρουν ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, είναι οι νυν βουλευτές. Εγώ γνωρίζω πως είμαι στο Μητρώο Στελεχών και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του κόμματος και ότι έτοιμος να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ για την παράταξή μου.

Αυτό που ξέρω  όμως σίγουρα και το ζω καθημερινά, είναι η ζημιά που έχει κάνει  η κυβέρνηση Συριζανελ στην πατρίδα και στον τόπο μας.

Τα ψέματα τα ατελείωτα που έχει πει και συνεχίζει να λέει, τις συκοφαντίες και τον λαϊκισμό της με τα οποία προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία και να δυναμιτίσει την προεκλογική περίοδο (που από ότι φαίνεται έχει αρχίσει)

Βλέπω και μιλάω με πάρα πολύ κόσμο καθημερινά, αυτό που λέω σε όλους είναι, ότι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ότι δουλεύω από μικρός και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Ότι γνωρίζω τις δυσκολίες και τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και το τι προσπάθεια και αγώνας χρειάζεται για να κρατηθεί στη ζωή μία επιχείρηση. Ότι ξέρω πολύ καλά τι μας κάνει η – εντελώς παράλογη – υψηλή φορολόγηση και οι τεράστιες εργοδοτικές εισφορές και ξέρω πως αισθάνεται ο ελεύθερος επαγγελματίας, στο τέλος του μήνα, όταν τρέχει για να καλύψει τις επιταγές του.

Αυτά θα συνεχίσω να λέω και στην περίπτωση που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και θα προσθέσω σε αυτά, αυτά που πιστεύω για την ελεύθερη οικονομία, την επιχειρηματικότητα και θα τους μιλήσω και για την τεράστια ανάγκη που έχει η ελληνική οικονομία από ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον, από επενδύσεις, από τη μείωση της φορολόγησης και των εισφορών και, επιτέλους, από το να δοθεί τέλος στην γραφειοκρατία που στέκεται εμπόδιο σε κάθε καινοτομία, επένδυση και επιχειρηματική ιδέα.

Επίσης  θα τους πω, πως όλα αυτά που χρειάζεται η χώρα μας για να βγει, πραγματικά, από την κρίση μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Με λίγα λόγια, πιστεύω πως μπορώ να εκπροσωπήσω τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους (που πλέον είναι επιχειρηματίες) και όλους τους σκληρά εργαζόμενους συμπολίτες μου.

Πριν λίγο καιρό σε μία συζήτηση – αφού είπα πολλά από αυτά που σας ανάφερα –  ο συνομιλητής μου, με ρώτησε γιατί δεν αναφέρουμε στους δημοσίους υπαλλήλους.  Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτά που πιστεύω και λέω, φυσικά και θα θελήσω να εκπροσωπήσω και τους δημοσίους υπαλλήλους, ένα σωματείο τους κ.λπ. Αλλά εάν πιστεύουν πως δεν είναι απαραίτητη η αξιολόγηση ή ότι πρέπει να γίνουν δεκάδες χιλιάδες νέες προσλήψεις (όπως υπόσχεται ο κ. Τσίπρας) για να λειτουργήσει αποδοτικά το ελληνικό δημόσιο, λυπάμαι αλλά δεν θα μπορώ να κάνω κάτι για αυτούς.

Πιστεύω ειλικρινά ότι μπορώ να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου,

ότι μπορώ να σταθώ στο πλευρό του πολίτη που έχει ανάγκη,

ότι μπορώ να παλέψω μαζί με όσους έχουν δίκαια αιτήματα,

ότι δεν θα υποσχεθώ ποτέ κάτι που δεν είναι εφικτό.

Και σχετικά με τη δέσμευση που ρωτάτε, μία δέσμευση:

να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου.

sentranews.gr

 

 

 

Back to top button