ΑθλητικάΕλλάδαΚόσμος

Κοινή υποψηφιότητα από Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία για Euro και Μουντιάλ

Κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη του EURO 2028 και του Μουντιάλ 2030, θα καταθέσουν η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Την ανακοίνωση της απόφασης, έκανε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λίγο μετά το τέλος της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας των προαναφερθεισών χωρών, που φιλοξενείται στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και του οικοδεσπότη της συνάντησης, προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/544069109441228/

Όπως δήλωσε ο κ. Βούτσιτς, θα δημιουργηθεί μία 16μελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερα μέλη – εκπρόσωποι από κάθε χώρα, ενώ η υποψηφιότητα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Αναφερόμενος στην Σύνοδο, αλλά και στο συγκεκριμένο θέμα, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε: 

«Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα που έμαθε να συνδυάζεται, να δίνει πάσες, να παίζει καλή άμυνα, προστατεύοντας τα συμφέροντα της κάθε χώρας ξεχωριστά  αλλά και της περιοχής γιατί είναι κοινά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας όρους που παραπέμπουν στο ποδόσφαιρο, αφού παρόντες στη σημερινή συνάντηση αλλά και τη συνέντευξη Τύπου ήταν οι υπουργοί Αθλητισμού και οι επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των τεσσάρων χωρών, που συζήτησαν το ζήτημα της συνδιοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Η ομάδα αυτή, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «έχει μάθει να παίζει και δημιουργική μπάλα, να ανοίγει το παιχνίδι, να σκέφτεται ιδέες πολύ σημαντικές για την περιοχή και πιστεύω ότι μέσα από την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, αλλά και στην ανάπτυξη μιας νέας γεωπολιτικής δυναμικής για την περιοχή των Βαλκανίων, πολύ σύντομα αυτό το δημιουργικό παιχνίδι που παίζουμε μπορεί να έχει και αποτέλεσμα, δηλαδή να σκοράρουμε. Η διοργάνωση τέτοιων μεγάλων αθλητικών γεγονότων είναι κάτι παραπάνω από ένας στόχος. Είναι μια πρωτοβουλία που έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, τώρα εμείς δίνουμε τον συμβολισμό της συνεργασίας και θέλουμε μέσα από αυτή την πρωτοβουλία της διεκδίκησης να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρωτοπόρο στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Τέλος, ο κ .Τσίπρας, είπε πως η Ελλάδα θα συμμετάσχει με τις άλλες τρεις χώρες στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ Γυναικών, ενώ οι τέσσερις χώρες θα συνδιοργανώσουν τη SportExpo, τον προσεχή Απρίλιο, στη Θεσσαλονίκη.

AΠΕ

Back to top button