Ελλάδα

Παύλος Κοντογιαννίδης: Έφτιαξε κόμμα και κατεβαίνει στις εκλογές

Την απόφασή του να ιδρύσει κόμμα ανακοίνωσε ο δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης. Στοχεύει,. μάλιστα, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2019.

Το όνομα του πολιτικού φορέα στο οποίο κατέληξε ο Παύλος Κοντογιαννίδης είναι: “Κίνημα φτωχών Ελλάδας”.

Παρακάτω εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό το νέο εγχείρημα της ενεργότερης συμμετοχής του στα κοινά:

“Αυτή η συνυπεύθυνη συμμετοχική συμπόρευση αποτελεί όχι εύκολη υπόθεση, αλλά, αν επιτευχθεί, θα είναι ό,τι πιο δίκαιο, το πιο ανθρωποκεντρικό κίνημα που έχει υπάρξει, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς ταμπέλες.

Η φοβισμένη αξιοπρέπεια κάθε απλού συμπολίτη μας δεν του επιτρέπει να φανερώσει την ανάγκη για επιβίωση. Είναι δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος τη φτώχεια του.

Ξέρετε ότι στου Γκύζη, όπου μένω, οι μισοί και παραπάνω τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια; Ποιος βγαίνει να το δηλώσει δημόσια; Δεν δημιουργούμε το κίνημα ωραίων να έχουμε μαζικές συμμετοχές.

Όταν δεν υπάρχει πουθενά στην κοινωνία, ειδικά στην εκπαίδευση που αποτελεί τον πυλώνα της εξέλιξης μιας χώρας, συμμετοχική διαδικασία, πώς να την πετύχουμε εμείς;

Αν τα καταφέρουμε και παράλληλα βρούμε και μία νομική μορφή εκπροσώπησης, ναι, θα δώσουμε τη μάχη να μπούμε και στη Βουλή”, τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

newsit.gr

Back to top button