Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Kουραμπιέδες

Kουραμπιέδες από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
2 συσκευασίες βίταμ(σε χαρτί)
2 1/2 κουτάλες λίγδα( χοιρινό λίπος)
1/2 κούπα άχνη
1 κουταλ. γλ. μαγειρική σόδα
2 κρόκους αυγού
χυμό απο μισό πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει
αμύγδαλα(προαιρετικά)

Για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ χτυπάω πολύ καλά τα βιτάμ με την λίγδα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω την ζάχαρη άχνη και χτυπάω λίγο ακόμη.Στην συνέχεια ρίχνω τους κρόκους, την μαγειρική σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να αποκτήσω μια ζύμη που δεν θα κολλάει και θα είναι μαλακή.Κόβω με τα κουπ πάτ σχέδια τις αρεσκείας μου, τα στρώνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά είτε μέχρι να ροδίσουν. Αφού ανακατέψω σε ένα μπόλ την ζάχαρη άχνη και την βανίλια, περνάω απο αυτή χλιαρούς τους κουραμπιέδες μου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…

erasitexnies.blogspot.com

 

Back to top button