Καστοριά – Συνταγή: Τούρτα φουντουκιού

http://2.bp.blogspot.com/-JDfTx4Ht7lI/VJxflHZKehI/AAAAAAAAEpw/CrasA59Ec-4/s1600/SAM_2573.JPG

Γιορτινή η συνταγή μας σήμερα, εφόσον βρισκόμαστε στο Δωδεκαήμερο. Όμως η τούρτα φουντουκιού, δεν προορίζεται μόνο για τότε. Προορίζεται για οποιαδήποτε περίπτωση θέλετε να εντυπωσιάσετε και να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας. Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
παντεσπάνι:
7 αυγά
8 κουτάλια ζάχαρη άχνη
3 κουτάλια κακάο πικρό
3 κουτάλια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ φουντούκια αλεσμένα
σιρόπι:
2 κουτάλια σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (προτιμώ κεράσι)
1 ποτηράκι νερό
κρέμα:
500γρ σοκολάτα κουβερτούρα
750γρ κρέμα γάλακτος
6 κουτάλια πραλίνα φουντουκιού
4 γκοφρέτες σε κομματάκια (χρησιμοποιώ σοκοφρέτες)
300γρ φουντούκια χοντροκομμένα- 3 κουτάλια για την κρέμα μόνο
πασπάλισμα:
τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια
σοκολατάκια ferrero roche κομμένα στη μέση

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Η συνταγή είναι για ταψί 30νο.

http://1.bp.blogspot.com/-ZoEHOE4DL1I/VJxdL9ILLdI/AAAAAAAAEog/fVvMwhb-HPw/s1600/SAM_2558.JPG

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.

http://3.bp.blogspot.com/-ZqVc490EeBU/VJxdGDBrfFI/AAAAAAAAEoY/czUi6Gaslrk/s1600/SAM_2559.JPG

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη,και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι, το κακάο και στο τέλος τα αλεσμένα φουντούκια.

http://1.bp.blogspot.com/-8HmSKRjCMPg/VJxdMnSZvxI/AAAAAAAAEok/QwfFpigPes8/s1600/SAM_2560.JPG

Ψήνουμε 30′ περίπου, ώσπου να ψηθεί καλά από μέσα.

http://4.bp.blogspot.com/-DRtaEKrRplA/VJxeBSV5uzI/AAAAAAAAEo0/3U3S3nk9Zng/s1600/SAM_2561.JPG

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με την πραλίνα φουντουκιού.

http://3.bp.blogspot.com/-Kst1L6Mbmsg/VJxeGEncNOI/AAAAAAAAEpE/Qvi0N1lJ8rQ/s1600/SAM_2562.JPG

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος 4′ περίπου να πήξει και ν’ αφρατέψει, και προσθέτουμε το μιγμα της σοκολάτας.

http://1.bp.blogspot.com/-Z0oHpVTPt6c/VJxeC6InzCI/AAAAAAAAEo8/Rfa64w9J5Zw/s1600/SAM_2563.JPG

Ανακατεύουμε τα 3 κουτάλια χοντροκομμένα φουντούκια.

http://1.bp.blogspot.com/-MEaSHHo0aco/VJxe-qJbp-I/AAAAAAAAEpQ/qfwtQb-W3Fw/s1600/SAM_2564.JPG

Τέλος προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις σπασμένες γκοφρέτες.

http://4.bp.blogspot.com/-I73AtZWE2bQ/VJxe_KnAIlI/AAAAAAAAEpU/Y1hTMegHBNg/s1600/SAM_2565.JPG

Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 2 πάτους και σιροπιάζουμε τον πρώτο πάτο. Φτιάχνουμε το σιρόπι απλώς ανακατεύοντας το νερό με το σιρόπι του γλυκού κουταλιού. Απλώνουμε μια χοντρή στρώση κρέμας.

http://4.bp.blogspot.com/-TbP7JJoyGDM/VJxfC_w8wEI/AAAAAAAAEpg/ew9Be6cCrcw/s1600/SAM_2566.JPG

Επαναλαμβάνουμε και στο τέλος πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια.

http://1.bp.blogspot.com/-NRr_s2_vQ3U/VJxfkUV2u7I/AAAAAAAAEpo/wThAxttcV1E/s1600/SAM_2568.JPG

Πριν σερβίρουμε, αν θέλουμε γαρνίρουμε με σοκολατάκια Ferrerro Rocher κομμένα στη μέση.

http://2.bp.blogspot.com/-JDfTx4Ht7lI/VJxflHZKehI/AAAAAAAAEpw/CrasA59Ec-4/s1600/SAM_2573.JPG

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΦΙΛΟΙ  ΜΟΥ!

masasoura.blogspot.com