Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος για τη βεβήλωση του μνημείου και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Άουσβιτς

Οι Έλληνες Καστοριανοί Εβραίοι μεταφέρθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και θανατώθηκαν στα κρεματόρια του Άουσβιτς στη Πολωνία. Αυτοί που βεβήλωσαν το μνημείο, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη τους, είναι ανιστόρητοι και ασυνείδητοι ανθέλληνες, θιασώτες ενός καθεστώτος που αιματοκύλισε την Ευρώπη και σκόρπισε τον όλεθρο και την φρίκη σε όλο τον κόσμο. Καλό θα ήταν να μπορούσε να επισκεφθεί όλος ο κόσμος το συγκεκριμένο στρατόπεδο και να νιώσει τη φρίκη των εγκλημάτων που συντελέστηκαν εκεί. Αφιερώνω στους βέβηλους μερικές φωτογραφίες από την τελευταία επίσκεψη μου στο συγκεκριμένο κολαστήριο στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Χρήστος Γκοσλιόπουλος

 

κοινοποίηση

1 σχόλιο

  1. Να είναι καλά ο κύριος Θρασύβουλος Παπαστρατής που μας θύμισε τις ιστορικές μνήμες του τόπου μας με τα ωραιότατα κείμενα που γράφει για την Καστοριά και τους ανθρώπους της.

    Eίναι συγκινητικές οι φωτογραφίες από τα κρεματόρια του Αουσβιτσ άλλα η μικρο- Ιστορία της Καστοριάς λέει Εβραίοι της Κσστοριάς.

    Και σε αυτό το σημείο έρχεται ο κύριος Θρασύβουλος Παπαστρατής να μας μιλήσει με ονόματα έργα και πράξεις. Εύγε και στην ΟΔΟ της Καστοριάς που δημοσιεύει τέτοια κείμενα που αφορούν ανθρώπους του τόπου μας.

shares