Καστοριά

(Δυστυχώς) ένα σπίτι κάηκε, (ευτυχώς) μία ιστορία σώθηκε… (ρεπορτάζ – δηλώσεις)

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι δίπλα ακριβώς από το Αρχοντικό των αδελφών Εμμανουήλ έκανε στάχτη τα τρία διαμερίσματα του πάνω ορόφου, με τις ζημιές να υπολογίζονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Όπως είπε στον Antennes FM ο διοικητής της Πυροσβεστικής, κ. Τσαλίκης «όλη η προσπάθεια των πυροσβεστών εστιάστηκε τόσο στην κατάσβεση της φωτιάς, όσο και στην αποτροπή του ενδεχόμενου επέκτασης στο Αρχοντικό των αδελφών Εμμανουήλ.»

Από την πρώτη ώρα της φωτιάς, στο σημείο βρέθηκε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “Αρμονία“, που όλα αυτά τα χρόνια έσωσε, διατήρησε και ανακαίνισε το Αρχοντικό των αδελφών Εμμανουήλ που κουβαλάει μέσα του όχι απλά την ιστορία της Καστοριάς, αλλά και μέρος της Ελλάδας, αφού οι αδελφοί Εμμανουήλ ήταν οι στενοί συνεργάτες του Ρήγα Φεραίου.

Στον Antennes FM μίλησαν τόσο ο Πρόεδρος της Αρμονίας, κ. Μιχάλης Ζήλας, όσο και ο τέως Δήμαρχος, κ. Γιάννης Τσαμίσης, οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια είπαν ότι έζησαν μία από τις πιο δύσκολες νύχτες στις ζωές τους.

Την ανάγκη τέτοιου είδους κτίρια να θωρακιστούν από κάθε κίνδυνο επεσήμανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Αδαμόπουλος.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι για τις οικογένειες που έμειναν στον δρόμο μετά την πυρκαγιά, πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους μέριμνα από τις τοπικές αρχές.

Τα αίτια της φωτιάς διευρευνούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ το σπίτι είχε πρόσφατα ανακαινιστεί.

antennes.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ – Καστοριά: Φωτιά σε κτίριο στο Ντολτσο (φωτογραφίες -βιντεο)

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών έσωσαν το Αρχοντικό των αδελφών Εμμανουήλ (δηλώσεις)

Ο Σύλλογος ΑΡΜΟΝΙΑ για την πυρκαγιά (σειρά φωτογραφιών)

Αδαμόπουλος: Κινδύνεψε όλη η περιοχή – Συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική (βίντεο ρεπορτάζ)

 

 

Back to top button