ΚαστοριάΚοζάνηΝεστόριοΦλώρινα

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη – Δημοσίευμα της Καθημερινής

Έντονη κινητικότητα επικρατεί ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στους δήμους των νομών Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Ως επί το πλείστον, η «μεγάλη εικόνα» των υποψηφίων έχει σχηματοποιηθεί, με εξαίρεση κάποιους δήμους, όπως του Νεστορίου και των Πρεσπών

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στον Δήμο Καστοριάς, ο νυν δήμαρχος Ανέστης Αγγελής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του για το αν θα συμμετάσχει στην εκλογική μάχη. Ωστόσο, ήδη αρκετοί υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Τη δημαρχία θα διεκδικήσουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Γιάννης Κορεντζίδης και ο πρώην αντιδήμαρχος Παύλος Κενανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος θα είναι επίσης ο πρώην δήμαρχος Κλεισούρας Αχιλλέας Ευαγγέλου, ο πρώην πρόεδρος της Δημόσιας Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Ζάχος Παύλου, ενώ στην «κούρσα» θα συμμετάσχουν πιθανότατα ο γιατρός Σταύρος Μαγγαλιός, καθώς και ο γιος του θανόντος πρώην δημάρχου Απόστολου Πετκανά, Γιώργος Πετκανάς.

Στον Δήμο Νεστορίου, τη θητεία του θα επιδιώξει να ανανεώσει ο νυν δήμαρχος Πασχάλης Γκέτσιος, ενώ «ακούγονται» τα ονόματα του πρώην δημάρχου Χρήστου Γκοσλιόπουλου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Κυριακού.

Στον Δήμο Κοζάνης, με ενδιαφέρον αναμένεται να αποσαφηνιστεί εάν οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα θα υλοποιήσουν την πρόθεσή τους να κατεβάσουν υποψήφιο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Κατά τα λοιπά, «παρών» έχει δηλώσει ο νυν δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, ο τέως δήμαρχος Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., ο Νώντας Στολτίδης, ο οποίος θα κατεβεί υποψήφιος με το ΚΚΕ, καθώς και ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσαρτσιώνης.

Στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. Αντίπαλοί του θα είναι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζάκης, ο καθηγητής Φυσικής Χρήστος Ελευθερίου, η δημοσιογράφος Ρίτσα Σπυρίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γεωργακόπουλος, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ, καθώς και η δημοτική υπάλληλος Χιονία Ανδρέαδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ανδρέαδου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον νυν δήμαρχο, τον οποίο έχει μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμηση. Σε πρώτο βαθμό ο κ. Κοσματόπουλος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, ωστόσο έχει ασκήσει έφεση και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στον Δήμο Πρεσπών, η κατάσταση είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, καθώς οι μόνοι που μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν τη δημαρχία είναι ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς και ο Γιώργος Ιωαννόπουλος, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Στον Δήμο Φλώρινας, υποψήφιος και πάλι θα είναι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος θα κατεβεί με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ενώ με το ΚΚΕ έχει δηλώσει υποψηφιότητα η Ευθυμία Ναλπαντίδου.

 kathimerini.gr

 

 

 

Back to top button