Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πόσο τελικά “άδειασε” η Καστοριά – Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Κοινή είναι η εντύπωση ότι ο πληθυσμός της Καστοριάς έχει μειωθεί δραματικά κατά πολύ εξαιτίας της κρίσης, όλοι μας έχουμε συγγενείς και φίλους που έχουν μεταναστεύσει στο εσωτερικό της χώρας και το εξωτερικό. Ακόμη και επίσημα “χείλη” αναφέρονται σε δραματική μείωση του πληθυσμού.

Η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου σε ανάρτησή της παραθέτει άρθρο του nowm.gr και αναφέρει: “Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί και πολλοί εδώ και καιρό διαδίδουν χωρίς στοιχεία πως στην Καστοριά ο πληθυσμός έφτασε τις 8.000 για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Η αλήθεια τους διαψεύδει.”

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ , το 2017 ο πληθυσμός των περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας είχε τις εξής μεταβολές σε σχέση με την απογραφή του 2011:

 

ΠΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ : Απο 150,196 σε 142,941 ΜΕΙΩΣΗ 4,83%

Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Απο 50,322 σε 47,723 ΜΕΙΩΣΗ 5,16% (2.599 άτομα)

Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Απο 51,414 σε 50,196 ΜΕΙΩΣΗ 2,37%

Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Απο 31,757 σε 30,628 ΜΕΙΩΣΗ 3,55%

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της φυσικής μείωσης του πληθυσμού και της καθαρής μετανάστευσης.

Πληθυσμός της Χώρας την 1η Ιανουαρίου 2017, κατά Φύλο, ανά Περιφέρεια και Νομό

Απογραφή Πληθυσμού 2011. Μόνιμος Πληθυσμός κατά φύλο και οικογενειακή κατάσταση ανά Π.Ε.

Πηγές:

Α02. Μόνιμος Πληθυσμός κατά ηλικία, φύλο και οικογενειακή κατάσταση Σύνολο χώρας, Περιφέρειες

Υπολογιζόμενος Πληθυσμός και Μεταναστευτικές Ροές της Χώρας

nowm.gr

 

 

 

4 Comments

  1. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μπήκαμε και στο ΕΥΡΩ το 2000 και στα μνημόνια το 2009 με τον πρόεδρο της Γεωργιάδη του οποίου η δίκη είναι ακόμη σε εξέλιξη .
    Το οτι αντλεί τα στοιχεία αυτά η βουλευτής απο εκεί καταδεικνύει την σοβαρή και τεκμηριωμένη ενημέρωση της στο συγκεκριμένο θέμα. Προφανώς και σε πολλά άλλα.

  2. Το να χρησιμοποιείς αριθμούς είναι ο επιστημονικός τρόπος για να πεις ψέμματα, το ότι μετά της 10 το βράδυ δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο στους δρόμους, το ότι αλεπούδες και αρκούδες τρώνε από τους κάδους απορριμάτων της πόλης, και τα άτομα του περιβάλλοντός σου που έχουν μεταναστεύσει είναι ενα μάτριξ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι τα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων που χρησιμοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ και η αντιπρόσωπος σου στο κοινοβούλιο. Για ποιο λόγο να σου έλεγε ψέμματα άλλωστε ;

  3. Οξυδερκείς σχολιαστές, ο πληθυσμός της πόλης είναι ~ 8.000, τις κυρώσεις στους Ρώσους τις ψήφισε η Τελιγιορίδου το ’14 και καταστράφηκε η γουνοποιία, ο Δήμος μας είναι διαχρονικά πολιτικά πλουραλιστικός, πρότυπο διοίκησης με νέους και αυτοδημιούργητους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο αλλά δεν τους χρηματοδοτούν οι κομμουνιστές των Υπουργείων της Αθήνας, τον βανδαλισμό του μνημείου των Εβραίων της πόλης τον καταδίκασαν όλοι οι γνωστοί και λαλίστατοι επιφανείς του τόπου από τους Εκκλησιαστικούς ιεράρχες μέχρι τους υποψήφιους μελλοντικούς βουλευτές του φέουδού σας, στην τοπική ενημέρωση δίνεται ισόποσο βήμα και αμερόληπτη κάλυψη κλπ.
    Άντε, χρόνια πολλά και ο εύχομαι ο νέος χρόνος να σας φέρει ασφαλιστικό τριών πυλώνων τύπου Πινοσέτ/Σχολής του Σικάγο που σε συνδυασμό με τα ποσοστά ανεργίας θα αυξήσουν εκθετικά τόσο τον πληθυσμό της πόλης όσο και την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

    Υ.Γ.: Φέτος τα Χριστούγεννα στο Μπάνσκο, όπως και άλλες χρονιές, γινόταν το αδιαχώρητο στα τουριστικά θέρετρα από Έλληνες. Ζήτω η Μακεδονία!

Back to top button