ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Οι Καστοριανοί που ξεχώρισαν το 2018

 

Οι Καστοριανοί που άφησαν τη σφραγίδα τους στη χρονιά που πέρασε, τιμώντας την πόλη μας με το έργο και τις διακρίσεις τους

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Το γεγονός της χρονιάς είναι η υπουργοποίηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου.Η πρώτη γυναίκα Καστοριανή που υπουργοποιείται, εκπροσωπώντας πλέον την πόλη μας ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η πρώτη Καστοριανή στην ελληνική κυβέρνηση (βιογραφικό)

 

 

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη “Οίκτος”απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε όλον τον κόσμο και είναι η μοναδική ελληνική ταινία που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για τα φετινά βραβεία της. Ήδη ολοκληρώνει την επόμενη ταινία του.

Πρώτη φορά: Ταινία Καστοριανού υποψήφια στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2018 (μεγάλο αφιέρωμα)

Η Μαρία Κασαπίδου, νοσηλεύτρια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Καστοριάς.σπουδές της στο ΕΠΑΛ Καστοριάς,  σε ηλικία 40 χρόνων κατάφερε να εισέλθει πρώτη στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ συγκεντρώνοντας 18.888 μόρια.

Πώς η 40χρονη Μαρία από την Καστοριά πραγματοποίησε το όνειρό της για σπουδές σε ΑΕΙ (φωτογραφίες)

 

 

 

Σοφία Μακίεβα

Η εμβρυολόγος κι ερευνήτρια Σοφία Μακίεβα συμμετείχε σε παγκόσμιο διαγωνισμό και κατάφερε να κερδίσει  την υποτροφία  Marie-Curie που δίνεται μεμονωμένα, με διαφάνεια και ανεξάρτητη αξιολόγηση, στους καλύτερους και πιο ελπιδοφόρους  ερευνητές.

Καστοριά: Παγκόσμια διάκριση για την εμβρυολόγο-ερευνήτρια Σοφία Μακίεβα

 

 

Ραμπέα Ιατρίδου

Η Ραμπέα Ιατρίδου με καταγωγή από την Τσάκωνη, πρώην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην τεχνική κολύμβηση, κατάφερε να κινητοποιήσει μια αλυσίδα ανθρώπων και να βοηθήσουν όλοι τον 9χρονο Ισού ν’ αποκτήσει τα πολυπόθητα προσθετικά του μέλη.

 

 Ιωάννης  Σιδηρόπουλος

Ο Σιδηρόπουλος Ιωάννης από τη Μεσοποταμία, έγινε δεκτός και φοιτά με πλήρη υποτροφία $65.000 ετησίως, για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

 

Αναστασία Μάσση

Μετά την κ. Ελένη Τσιαρκατσή, η Αναστασία Μάσση είναι η δεύτερη συμβατή δότρια μυελού των οστών για ένα μωρό 1 έτους από την Πάτρα .

 

 

Νίκος Καπατασίδης

Ο πολυβραβευμένος μουσικός από την Πεντάβρυσο πήρε το δίπλωμα στην κλασική κιθάρα με Άριστα.

Καστοριά: Ο Νίκος Καπατασίδης πήρε το δίπλωμα στην κλασική κιθάρα με Άριστα

Back to top button