Καστοριάφωτορεπορτάζ

Ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Βασιλείου και η κοπή της βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Καστοριάς (φωτογραφίες – βίντεο)

Πανηγυρικά τελέστηκε στον μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της Περιτομής του Δεσπότου Χριστού και της ιεράς μνήμης του Mεγάλου Βασιλείου.

Παρά το δριμύ ψύχος στην βυζαντινή και αρχοντική Καστοριά, πλήθος κόσμου, οι άρχοντες του τόπου, καθώς και οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές κατέκλυσαν τον ιερό χώρο και απηύθυναν εσπερινές δεήσεις και ικεσίες προς τον πανοικτίρμονα και φιλάνθρωπο Θεό ώστε να ευλογήσει τον νέον ενιαυτόν της χρηστότητος του Κυρίου. Ταυτόχρονα, όλοι είχαν την ευκαιρία να ασπασθούν ένα τεμάχιο του ιερού λειψάνου του μεγάλου πατρός της εκκλησίας και θαυματουργού ιεράρχου της Καισαρείας Αγίου Βασιλείου. Μετά την ακολουθία του εσπερινού, σύμφωνα με το έθος της Καστοριάς, κόπηκε η βασιλόπιτα στο ιερό επισκοπείο, με τη συμμετοχή όλων των αρχόντων και ολοκλήρου του λαού του Θεού, που πλημμύρησε τον χώρο αυτό.

Ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος απήυθυνε στους παρευρισκομένους θερμές ευχές και εγκάρδιες ευχαριστίες για όλη την εκκλησιαστική παρουσία τους και τους παρακάλεσε για ενότητα, ομοψυχία, ειρήνη και χαρά προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της περιοχής μας.

Καλή Χρονιά σε όλους!

imkastorias.gr

Back to top button