ΚαστοριάΠρόσωπα

Ο Μπάμπης Μακρίδης μιλάει στον Ηλία Φραγκούλη για τον ΟΙΚΤΟ, μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς (βίντεο)

Συναντηθήκαμε στον όροφο 2 της Στέγης για να μιλήσουμε για τη δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους του. Έγινε τυχαία. Ειλικρινά. Ηλίας Φραγκούλης. Μπάμπης Μακρίδης. Μιλάμε για τον «Οίκτο». Και άλλα πράγματα. 

Ήρθε πάλι με μια μηχανή, όπως και τον Φλεβάρη του 2012, που είχαμε βρεθεί για το «L». Έπινε καφέ στα σκαλιά της Στέγης. Ανεβήκαμε μέχρι τον δεύτερο όροφο, για να μιλήσουμε για τη δεύτερη ταινία του, τον «Οίκτο». Ο Αλέξανδρος έπιασε την κάμερά του χωρίς να του δώσω καμία καθοδήγηση. Με ξέρει. «Κουτσομπολέψαμε» πριν πατηθεί το REC, γκρίνιαξα λίγο του Μπάμπτη για πράγματα που λίγο μου έλειψαν από το φιλμ. Κανένας οίκτος προς τον σκηνοθέτη!

Εντάξει, δεν είναι συνέντευξη. Η «φόρμα» της συνέντευξης είναι ξεπερασμένη, sorry. Απλά, τα λέμε. Ο Κυριάκος δεν ακούμπησε σχεδόν τίποτα στο μοντάζ, το πράμα κύλησε, είχε ροή. Σχεδόν «αμοντάριστα πλάνα» τύπου. Η διάρκεια πλησιάζει τα 45 λεπτά, άμα βγάλεις και το «σφήνα» trailer. Λένε ότι αυτό «κουράζει» στο internet. Όποιος γουστάρει, το βλέπει. Τι να πω; Είναι ο Μπάμπης Μακρίδης και μιλάει με τον Ηλία Φραγκούλη. Δεν έφτασες μέχρι εδώ τυχαία, μάλλον θα ήθελες να δεις και ν’ ακούσεις την όλη κουβέντα. Από clickbait σίγουρα δεν μας προέκυψες…

Το μόνο πράγμα που με «φρέναρε» εδώ, είναι αυτό το πρόβλημα που συναντώ συχνά με ταινίες: θα ήθελα να μιλήσουμε και για κομμάτια του φιλμ, τα οποία όμως θα μας οδηγούσαν σε χοντρά spoilers. Και δεν κάνει! Και αυτό κάπου «αυτο-λογοκρίνει» εκείνον που ρωτάει (περισσότερο). Σε κάποια στιγμή, του ζήτησα να μου δώσει και μια απάντηση στα κρυφά, πλησιάζοντας στο αυτί μου. Οίκτο, δηλαδή, πού φτάσαμε!

freecinema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι πέντε καλύτερες ελληνικές ταινίες του 2018

Back to top button