ΑθλητικάΕλλάδα

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη νίκησαν Φέντερερ και Μπέντσιτς

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη τις υποχρεώσεις τους στο Hopman Cup, το οποίο διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας. Και αυτό γιατί το ελληνικό δίδυμο νίκησε στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου με 2-1 σετ την ομάδα της Ελβετίας, η οποία πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης. Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη επιβλήθηκαν των Ρότζερ Φέντερερ και Μπελίντα Μπέντσιτς στο μικτό διπλό με 4-3 (4), 2-4, 4-3 και, με τη δεύτερη νίκη τους σε τρεις αγώνες, υποχρέωσαν το δίδυμο από την Ελβετία στην πρώτη ήττα τους στο τουρνουά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιτσιπάς… ζόρισε πολύ τον Φέντερερ, αλλά έχασε στο τάι μπρέικ και τα δύο σετ με 7-6 (6), 7-6 (4) από τον «βασιλιά» του τένις. Με αυτή τη νίκη η Ελβετία προκρίθηκε στον τελικό του Hopman Cup, την ώρα που η ελληνική ομάδα χρειαζόταν να νικήσει και στα τρία παιχνίδια των δύο ομάδων, προκειμένου να πάρει αυτή το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Λίγο αργότερα η Σάκκαρη αντιμετώπισε τη Μπελίντα Μπέντσιτς στο μονό των γυναικών και επικράτησε 6-3, 6-4, επιτρέποντας στην Ελλάδα να ισοφαρίσει σε 1-1 τις αναμετρήσεις της με την Ελβετία.

 

 

Back to top button