Αγαπητοί μου φίλοι αν αγαπάτε τον καλό μεζέ, η παρακάτω συνταγή είναι για σας
ΥΛΙΚΑ:
5 κιλά χοιρινό κιμά [από μπροστινό μπούτι]
1 κιλό παστό
έντερα
1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
80 γρ.αλάτι ψιλό
5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στο χέρι
ρίγανη δυο χούφτες
τσουμπρίτσα μία χούφτα
μαυροπίπερο, μοσχοπίπερο με το μάτι.
1, 1/2 τσούτσκα πιπεριά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, με τα χέρια. Εδώ πρέπει νάσαι μάστορας, θέλει καλό ζύμωμα.
Βουτάω λίγο τα χέρια και στο ελαιόλαδο.
Τ΄αφήνεις 15΄λεπτά να ξεκουραστεί το μείγμα (προλαβαίνεις να πιεις έναν καφέ).
Ετοιμάζεις τη μηχανή, εγώ χρησιμοποιώ την μηχανή που κάνω κουλούρια). Πλένεις τα έντερα, τα περνάς στο χουνί της μηχανής και τα γεμίζεις.
Αφού έχει τελειώσει η διαδικασία του γεμίσματος
Τα βρέχεις με κόκκινο κρασί (με το χέρι) τα τρυπάς με μία χοντρή καρφίτσα και τα κρεμάς έξω στον αέρα να στραγγίσουν 3 ημέρες και 3 νύχτες.
Τα μαζεύω αφού στραγγίσουν τα τυλίγω με μεμβράνη και τα βάζω στον καταψύκτη.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
MΑΡΙΑ