Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κοτόπουλο τηγανιά με μπύρα

Κοτόπουλο τηγανιά με μπύρα από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
500 γρ κοτόπουλο(προτιμώ στήθος)
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 κρεμμύδι(είτε μερικά φρέσκα)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ.σουπας μουστάρδα Dijon
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,δεντρολίβανο
1 μπύρα 330 ml

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και ζεσταίνουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο την φωτιά.Όταν κάψει καλά,ρίχνω το κοτόπουλο και το σκόρδο ολόκληρο και τα ροδίζω καλά. Μετά προσθέτω τις πιπεριές και το κρεμμύδι (η φωτιά να είναι δυνατή). Μόλις πάρουν χρώμα,σβήνω με την μπύρα , προσθέτω την μουστάρδα,αλάτι ,πιπέρι και το δεντρολίβανο.Τα αφήνω να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.Το σερβίρω είτε ως κυρίως πιάτο με ρύζι είτε ως μεζεδάκι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…

erasitexnies.blogspot.com

 

Back to top button