ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

80 ετών έγινε ο Νίκος Αλέφαντος – Υπήρξε προπονητής της Καστοριάς για έναν μόνο αγώνα!

Τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Εκατομμύρια στόματα έχουν δανειστεί τις -«δεν υπάρχουν!»- ατάκες του. Εκατομμύρια αυτιά έχουν διασκεδάσει με τη λαϊκή του αφήγηση. Εξαιρετικός θεωρητικός του ποδοσφαίρου ή γραφικός, ο Νίκος Αλέφαντος είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο των γηπέδων μας. Και χθες Πέμπτη έκλεισε τα 80 του χρόνια. 
Λαϊκός και αυθεντικός. Μια από τις πιο cult φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκκεντρικός, αλλά και δημοφιλής. Ο Νίκος Αλέφαντος είναι… «τα πάντα όλα», για να θυμηθούμε μια από τις πιο διάσημες «ατάκες» του.
Γεννήθηκε 3 Ιανουαρίου 1939 και πέρασε όλη του τη ζωή στα Εξάρχεια. Εκεί, στον Αστέρα Εξαρχείων, έκανε τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής (το 1949, σε ηλικία 10 ετών), αλλά και ως προπονητής (1969). Ήταν μεσοεπιθετικός και δεινός σκόρερ. Επαιξε και στον αγαπημένο του Ολυμπιακό (ένα ματς πρωταθλήματος, το 1958-1959), στον οποίο επέστρεψε ως προπονητής τρεις φορές μέσα σε 20 χρόνια (1983, 1994, 2004). Εργάστηκε σε δεκάδες ομάδες (μεταξύ άλλων, στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, τη Λάρισα και τον ΟΦΗ). Ωστόσο, σε καμία δεν ευτύχησε να στεριώσει για περισσότερους από μερικούς μήνες. Από την Καστοριά (1978) παραιτήθηκε έπειτα από μόλις έναν αγώνα. Από τον Φωστήρα (2002), τρεις ώρες μετά την πρόσληψή του.
Διαβάστε όλο το μεγάλο αφιέρωμα στο protagon.gr

 

 

Back to top button