Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Θεοφάνεια στα παγωμένα νερά της λίμνης της Καστοριάς (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Στην παγωμένη λίμνη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των εφημερίων του Ναού Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Σχοίνα και Πρωτ. Φωτίου Λεβέντη, καθώς και πλήθους πιστών οι οποίοι κατέκλυσαν τον καταστόλιστο Καθεδρικό Ναό της πόλεως της Καστοριάς.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, ενώ μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Στη συνέχεια, εν πομπή, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν προς την περιοχή «Σταυρός» για τον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στα παγωμένα νερά της λίμνης και αρκετοί ήταν οι νέοι που βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.
Ο κ. Σεραφείμ στον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούμε να δούμε το φως του προσώπου του Χριστού και καλωσόρισε όσους επισκέφτηκαν την πόλη της Καστοριάς, την πόλη που σημαίνει βυζάντιο, που σημαίνει παράδοση, που σημαίνει λατρεία.
Αμέσως μετά, όπως κάθε χρόνο, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μετέβη στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, όπου έγινε κι εκεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Γιώργος Φερδής

Βίντεο: Δημήτρης Τόσκος

https://www.youtube.com/watch?v=pXD8aiCtN70

 

 

 

 

 

Back to top button