Καστοριά – Συνταγή: Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας

Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

90 λεπτά | Μερίδες: 4-6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια

Αρωματική γαρνιτούρα:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό (κομμένα σε μικρά καρέ)
  • 2 μέτρια καρότα (κομμένα σε μικρά καρέ)
  • 2 κλωνάρια κοντό σέλερυ (κομμένα σε μικρά καρέ)
  • 1/2 κ.γ μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/4 κ.γ κύμινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 γραμμάρια κρασί ροζέ ημίγλυκο
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελάχιστο αλεύρι
  • 1 λίτρο (περίπου) νερό

Για τον πουρέ καπνιστής μελιτζάνας :

  • 5 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • Αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμμ. κασέρι Καστοριάς

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.