Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Το Καστοριανό Καρναβάλι κι ο ανταγωνισμός (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Καλημέρα σήμερα των Φώτων, χρόνια πολλά καλή καλή φώτιση.
Πρώτα τα ευχάριστα, μπήκαμε σε ρυθμούς καρναβαλιού. Χθες λίγες μεν παρέες αλλά με κέφι άρχισαν το παραδοσιακό Καστοριανό Καρναβάλι στη Μητροπόλεως έως Ομόνοια. Τα Ραγκουτάρια κατά άλλους. Προσωπικά αποδέχομαι και τα δύο.
Τα δυσάρεστα.Οι δρόμοι πάγωσαν και εκτός από τους κεντρικούς που έχουν αλάτι έχουμε δυσκολία μετακίνησης.Τα πεζοδρόμια είναι παγωμένα. Δεν συζητούμε για το κρύο.
Οι μπάντες στην Ομόνοια καταπληκτικές, αλλά ήταν για πολύ περισσότερο κόσμο. Αλλά με τέτοιο κρύο δύσκολα να σταθεί κάποιος έξω εκτός και αν βράζει το αίμα του (με την βοήθεια και …λίγου αλκοόλ). Έχουμε πολλούς ξένους. Στην φασολάδα του Συλλόγου μας το Απόζαρι ήλθαν πολλοί.
Στους δρόμους κυκλοφορούσαν επίσης πολλοί. Η αρχή έγινε την ημέρα με τον ήλιο παίζεται το βραδάκι θέλει λίγη προσοχή.
Τέλος σας εύχομαι καλό καρναβάλι καλό ξεμπέρδεμα με τον καιρό. Καλό ντύσιμο και υπομονή με το κρύο.
Υγ. Για κάποιους ανταγωνιστικούς ως προς το καρναβάλι, κάποιους επαναλαμβάνω Αργείτες που δεν έρχονται εκ πεποιθήσεως αυτές τις μέρες στην Καστοριά, έχω να πω τούτο.
Το καρναβάλι της Καστοριάς μπορεί να γίνει γεγονός Πανελλαδικής εμβέλειας. Έχει χρώμα παράδοση και τα λοιπά. Το καρναβάλι του Άργους έχει δική του άξια, προϊστορία αλλά είναι κατά το πλείστον γεγονός τοπικού ενδιαφέροντος. Μακάρι να μείνει και να μεγαλώνει συνέχεια. Τώρα αν η Καστοριά θελήσει να κάνει μια ζωοπανήγυρη και δεν πάει στο Άργος θα είναι μία κουταμάρα και θα κάνει μία τρύπα στο νερό. Γιατί την Καστοριά την συμφέρει να έχει μεγάλα γεγονότα. Για να επιβιώσουμε στην κρίση δεν χρειαζόμαστε ανόητους ανταγωνισμούς αλλά συνεχή συνεργασία και ενίσχυση όλως των γεγονότων.Τα ίδια λέω και για κάποιους εδώ που εκφράζονται κάθετα αρνητικά για το River Party.
Αν δεν συνέλθουμε θα γίνουμε” νομός περιορισμένου ενδιαφέροντος”!

4 Comments

Back to top button