Κόσμος

Τιμή-ρεκόρ: Τόνος 278 κιλών «έπιασε» 2,7 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στην Ιαπωνία (βίντεο)

Σε τιμή ρεκόρ ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε ένας τόνος 278 κιλών σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό, που έγινε κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για φέτος η νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο.

“Είναι ένας καλός τόνος, αλλά πολύ πιο ακριβός από αυτό που περίμενα”, σχολίασε ο αγοραστής Κιγιόσι Κιμούρα, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Sushi Zanmai. Αυτός κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ της καταβολής πολύ υψηλού χρηματικού ποσού σε πλειστηριασμό για την αγορά ενός μόνο ψαριού, ενός μικρότερου τόνου το 2013, αν και τώρα πλήρωσε το υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε καταβάλει τότε.

“Δείχνει πολύ εύγευστος και πολύ φρέσκος”, πρόσθεσε για το πολύ μεγάλο αυτό ψάρι που πιάστηκε ανοιχτά των ακτών της βόρειας επαρχίας Αομόρι της Ιαπωνίας, “αλλά νομίζω ότι έδωσα πάρα πολλά”, πρόσθεσε αναφερόμενος στα 333,6 εκατομμύρια γεν που κατέβαλε για το ψάρι.

Βάσει του ποσού που έδωσε, ο τόνος αυτός αντιστοιχεί σε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό.

Η “ακριβή” αυτή αγορά έγινε κατά τον πρώτο πλειστηριασμό του έτους στην νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο, καθώς η γνωστή αγορά του Τσουκίτζι έκλεισε πέρυσι για να προσφέρει προσωρινά χώρο στάθμευσης για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

ΑΠΕ

Back to top button