ευρωπηΚόσμος

Βαλκάνια: Σχεδίασε το επόμενο ταξίδι σου!

Tα Βαλκάνια είναι ένας ανεξερεύνητος κυριολεκτικά τόπος. Για χρόνια μακριά από τα μαζικά εισιτήρια των ταξιδευτών, που επέλεγαν κλασικούς ή άλλους προορισμούς, δεν υπήρχε ποτέ στο μυαλό τους ως επιλογή.

Η μεγάλη μας “γειτονιά” ανεβαίνει και μάλιστα σαρωτικά τα τελευταία χρόνια καθώς κερδίζει ολοένα και περισσότερους τίτλους σε ταξιδιωτικούς οδηγούς με τα μυστικά της και το ιδιαίτερο σύμπαν της να κεντρίζει το ενδιαφέρον και την προτίμηση.

Το να ταξιδεύεις στα Βαλκάνια είναι το πιο ρουστίκ, old school, “καυτό” και ταυτόχρονα “παγερό” ταξίδι που μπορείς να κάνεις στην ζωή σου. Και τα παρακάτω αποτελούν μόνο μερικούς από τους λόγους.

Αυτή την στιγμή η Κροατία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Σερβία και η Ελλάδα κρατούν τα σκήπτρα της τουριστικής προσοχής. Καθώς όμως τα Βαλκάνια με τις δέκα (και μισό, εξαιτίας της Κωνσταντινούπολης) χώρες παραμένουν ανεξερεύνητος τόπος ακόμα και για εμάς που ανήκουμε σε αυτά, συγκεντρώσαμε μερικά σχόλια και σημεία για τον ευρωπαϊκό αυτό τόπο που αξίζει πραγματικά να μπει στο ταξιδιωτικό σου πλάνο.

Η συνέχεια στο parallaximag.gr

Back to top button