Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Τυχαίο γεγονός η θανάτωση των δύο ιαγουάρων»

 Συστάσεις προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο να αντικαταστήσει όλες τις βιτρίνες των χώρων κράτησης των ζώων με κρύσταλλα μεγαλύτερου πάχους, άθραυστα από τις δύο πλευρές και καλύτερης ποιότητας, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα διαφυγής ζώων απηύθυνε η Περιφέρεια Αττικής μετά την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς στις 17/12/2018, ζητώντας απαντήσεις για τις συνθήκες διαφυγής και θανάτωσης των δύο τζάγκουαρ.

Η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τη Jenny και τον Spotty

Στο ερώτημα του βουλευτή, εάν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει ξανά διαφυγή ζώου από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής του και κατ΄επέκταση εκτεθούν σε κίνδυνο προσωπικό, επισκέπτες και ζώα, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου ισχυρίζεται στην απάντησή της, πως «το συγκεκριμένο περιστατικό της διαφυγής και θανάτωσης των δύο ιαγουάρων… ήταν τυχαίο συμβάν, το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί, όσο μικρή και εάν είναι η πιθανότητα να συμβεί ή όσα μέτρα ασφαλείας και εάν έχουν προβλεφθεί».

Ο βουλευτής προτίθεται να ζητήσει τη σύγκληση των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων, της περιφέρειας Αττικής, της επιχείρησης που λειτουργεί το ΑΖΠ και φιλοζωικών οργανώσεων, για να δοθούν απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων και καταγγελιών σχετικά με τις συνθήκες κράτησης και εκμετάλλευσης των ζώων.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.