«Ραγκουτσάρια 2019»: Σειρά φωτογραφιών και βίντεο με τους συλλόγους

Μεγάλη σειρά φωτογραφιών και βίντεο με τους συλλόγους

Φωτογραφίες: ΦΟΥΙΤ

Βίντεο: Ραγκουτσάρια Καστοριάς 

 

 

11 Σχόλια

 1. Ο δάσκαλος που βρίσκεται ; δεν είναι στο καρναβάλι του ;

 2. Μεγάλη νοσταλγία στο ΤΟΥΡΚΙΚΟ φέσι.Αυτά θα βλέπει ο κουμπάρος ερντογάν και του ανοίγει η όρεξη.Βάλτε την παραδοσιακή τραγιάσκα.

  • Για τους βερους Καστοριανους, δεν υπαρχει τραγιασκα αλλα φεσι, μας αρεσει δεν μας αρεσει !!
   Εξ’ου και η εκφραση: “τα κουφα με τη τραγιασκα” (το κουφο = βουλαροφωνος)

 3. Ο Εγγονόπουλος και ο …………G papadopoylos……

  ” Χάιδευαν τα σκατά
  σαν νά΄ν καπέλα
  καπέλα πομπέ
  καπέλα σκατά ”
  ( Εγγονόπουλος : ” τα γαλλικά ποιήματα ” )

  Γιατί κ. papadopoylos τις αθώες τραγιάσκες , από απλά εξαρτήματα της εξωτερικής κεφαλικής εμφάνισης , σώνει και καλά , θέλετε να τις μετατρέψετε σε ιδεολογικά σύμβολα ταυτότητας ;

  Δεν τις …..λυπάστε ; Σημασία έχει τι βρίσκεται κάτω από την τραγιάσκα , το περιεχόμενο της τραγιάσκας · δεν το καταλαβαίνεται ότι από σκέτες τραγιάσκες , κινδυνεύουν να τις κάνετε ” τραγιάσκες σκατά ” κατά το ” καπέλα σκατά ” του ποιητή ;

  Αυτό είναι ! Όταν κανείς επιδιώκει να επινοήσει και να κατασκευάσει πράγματα που δεν του ανήκουν , ή πράγματα που ξεπεράστηκαν ανεπίστροφα από την πραγματικότητα , χρησιμοποιώντας ( χαϊδεύοντας ) ” βρώμικες ” μεθόδους , στο τέλος τα σκατ…….νει όλα , ακόμη και τις αθώες τραγιάσκες ……..

  Αφήστε τον κόσμο να φορέσει , να μασκαρευτεί , να διασκεδάσει όπως του αρέσει και όπως αυτός θέλει · ξέρει αυτός ! μάλλον καλύτερα από εσάς .—

 4. Οι ελληνοποιήσεις ………..οι σλαβοποιήσεις …………οι Γκεμπελισμοί
  ………..και από που κρατά η σκούφια σου…..ένα αστέρι δρόμος
  …..
  και στο βάθος η Γραμματική των Πολιτισμών μαζί με την γραμματική του αείμνηστου Χρίστου Τσολάκη ……
  …..
  και μια άσκηση αναπνοής για εκείνους που προσβάλουν την ελληνική γλώσσα και σκέψη.

  πτώση
  ενικός πληθυντικός

  ονομαστική τραγιάσκα τραγιάσκες
  γενική τραγιάσκας (τραγιασκών)
  αιτιατική τραγιάσκα τραγιάσκες
  κλητική τραγιάσκα τραγιάσκες

  Τα σέβη μου

  ΥΓ Αρκετά υπέφερε ο Εγγονόπουλος από τις καπελαδούρες του αθηναϊκού συντηρητισμού και τις αποκαλούσε, όπως τις αποκαλούσε. Κάτι ανάλογο θα έπραττε και σήμερα για τις σκέψεις που επωάζονται κάτω από κάθε λογής σκούφιες και εκφράζονται με τον Πλεύρειο ημιμαθή τρόπο.

 5. Στο βάθος τα ρώσικα ρούβλια ………..

  Κύριε ΑΛΚΙΣ ( Αργύγη Σάρο ) , αδελφέ της πλέριας μάθησης χαίρε .

  Υποψιάζομαι , ότι τελικά δεν είστε μόνο γνήσιος πολυμαθής , αλλά και πολυονόματος ! Θα πρέπει να έχετε τρία ονόματα : ΑΛΚΙΣ , Α.Σάρος , και Gpapadopoylos · ποιος στη χάρη σας !
  Ίσως κάποιος εξ ανατολών , σας επιτρέπει να ζείτε πολυτελώς .

  Κ. ΑΛΚΙΣ , ο F.DE.SAUSSURE ( ” Μαθήματα γενικής γλωσσολογίας “) έγραψε : ” Η γλώσσα είναι μια ρόμπα με πολλά μπαλώματα ” !
  Ο Σολωμός ( αυτόν που κάποτε επικαλεστήκατε ) , όταν ο Σπ. Τρικούπης τον πρότεινε να γίνει ο Δάντης του ” Παρνασσού ” , του απήντησε : Δεν μπορώ γιατί ” δεν ηξεύρω ελληνικά ” ! και ο Τρικούπης του ανταπάντησε : ” Η γλώσσα που εσύ εβύζαξες με το γάλα της μητρός σου , είναι η ελληνική ” . ( Α . ΤΟΥΝΒΕΕ : ” Οι έλληνες και οι κληρονομιές τους ” ) .

  Και ο Ο.Παμούκ τελευταία : ” Η γλώσσα είμαι εγώ ! ”

  Τώρα η αφεντιά μου ; Είμαι σίγουρος , ότι αν ζούσε η Ελληνίδα μητέρα μου , έτσι ακριβώς θα μεταχειρίζονταν γλωσσικά την τραγιάσκα , όπως και εγώ .

  Κ. Σάρο , νομίζω ότι χάσατε την ψυχραιμία και την αυτοκυριαρχία σας · ίσως και λίγη ” Μεσόγειος ” , πέρα από την ” Γραμματική των πολιτισμών ” , να βοηθούσε ……..

  Το κακό με σας κ. ΑΛΚΙΣ είναι ότι δεν βγάζετε ποτέ ” κιχ ” , για την ταμπακέρα , που τόσες φορές σας προκάλεσα .
  Θα σας το ξαναπώ : Είστε με τους σύγχρονους ελληνομακεδόνες και Έλληνες , όπως ο αιματοβαμμένος ” ρους της ιστορίας ” τους έφερε να ζουν σήμερα στην ελληνική Μακεδονία ή με το ” Ουράνιο Τόξο ” ;

  Πείτε μας επιτέλους ; Τι φοβάστε ; ( το ξαναλέμε : Δεν είμαστε φασίστες ! έχουμε όμως κατά νου και το παράδειγμα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους φασίστες ) Τα ρώσικα ρούβλια ; πλήθος ΜΜΕ το ανέφερε !……

  • Eχεις το προνόμιο να γράφεις οτι μ…….θέλεις και ο απαντών να μην μπορεί να απαντήσει λόγω καλύψεώς σου απο το φούιτ το οποίο είναι άκρως<> όσον αφορά τις απαντήσεις αναγνωστών

 6. Η μεγαλύτερη της μεγαλύτερης της πιο μεγάλης μ…….ς

  Δεν είσαι δίκαιος , κι εμένα μ΄έχει κόψει αρκετές φορές ” απαντήσεις ” μου το Φουιτ · όταν όμως το Φουιτ σου φιλοξενεί ό’τι μ………α τοποθέτηση έχεις , τότε είναι καλό έ ;;

  Η πιο μεγάλη μ……. ,νομίζω , ότι είναι , να θέλει κανείς να επιβάλλει στους άλλους πώς θα ντυθούν και πώς θα διασκεδάσουν . Όσοι το προσπάθησαν , και μ’όσα γκουλάκ κι αν στήσανε , στο τέλος φάγανε τα μούτρα τους , άσχετα αν ακόμη δεν το παραδέχονται ….

  Η μεγαλύτερη της πιο μεγάλης μ…….. , είναι νομίζω , να …..νομίζει κανείς , ότι μπορεί ΣΗΜΕΡΑ !! χειροκροτώντας ! ( το alter ego σου ) να μεταφέρει την γιορτή του Μακεδονικού Αγώνα από τον Μελά στο Ίλιντεν ………. και να μην απαντά σε πιο ……..στρατόπεδο ανήκει …..

  Η μεγαλύτερη της μεγαλύτερης της πιο μεγάλης μ……. ς είναι , νομίζω , να νομίζει κανείς , ότι μπορεί να κάνει ” χειρουργικές επεμβάσεις ” ( η έκφραση στα εισαγωγικά είναι του Ε. Κωφού ) στη ιστορία και να επινοεί και να κατασκευάζει ….καινούργια ιστορία ! στα μέτρα του ! — το πολύ -πολύ να κατασκευάσει το τσίρκο αγαλμάτων στα Σκόπια …….

  Τέλος , η άρση κάθε μ……..ς , νομίζω , ότι είναι , να μπορεί κανείς , χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του , να απαντάει με τέτοιο τρόπο , ώστε να μην ” κόβουν ” την απάντησή του : με ιδέες και επιχειρήματα · απορώ πώς δεν καταφύγατε ακόμη στον Φαλμεράιερ …. …Σας περιμένουμε ασμένως …….

 7. Ο Γκεμπελισμός σας δεν έχει όρια κύριε Κουκουφίκα. Χυδαία τα κείμενά σας…… σας ανοίκουν ………

  Όπως και οι γκεμπελίστικες ταμπακέρες που προσφέρετε εν είδη ερωτήσεων, κρύβουν δόλο…

  Χιλιάδες Καστοριανοί και άλλοι τόσοι απόδημοι έχουμε την αγωνία του τόπου μας και όχι σε αλήστου μνήμες εποχές που παραπέμπουν τα κείμενά σας.

  Αν έχετε την εντιμότητα, αναδημοσιεύσετε τα κείμενά μου, και δίπλα σε αυτά τα δικά σας, για να λάβει ο κόσμος γνώση. Γιατί το “λεγε λέγε κάτι θα μείνει” αποτελεί τον ορισμό του Γκεμπελισμού.

  Δεν γράφουμε ότι μας κατεβάσει η κούτρα μας, είτε φοράμε τραγιάσκα (εάν το επιτρέπει η ηλικίας, για τους 80+) είτε είμαστε ασκεπείς. ‘Άλλο η έρις άλλο η χυδαιότητα.

  Τα σέβη μου