Κόσμος

Ξεκίνησε η δίκη του Σπέισι

 O Κέβιν Σπέισι εμφανίστηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου της Μασαχουσέτης κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονου σε μπαρ του Νάντακετ πριν από δύο και πλέον χρόνια. Η νομική ομάδα που τον εκπροσωπεί δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο δημοφιλής ηθοποιός δεν είναι ένοχος για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Κατά την άφιξή του στο δικαστικό μέγαρο, o Σπέισι αναγκάστηκε να περάσει μέσω πραγματικού πλήθους από δημοσιογράφους και φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να απαθανατίσουν την είσοδο του διάσημου ηθοποιού.

Ο νεαρός που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου και της δικαστικής διαμάχης κατηγορεί τον πρώην πρωταγωνιστή της επιτυχημένης σειράς «House of Cards» ότι τον παραπλάνησε κερνώντας τον ποτά και τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός παρουσιάστηκε όπως ήταν προγραμματισμένο στο περιφερειακό δικαστήριο του Νάντακετ αφού του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες τον περασμένο μήνα για τις κακουργηματικές πράξεις της σεξουαλικής παρενόχλησης και του ξυλοδαρμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός είχε επιχειρήσει να μην εμφανιστεί ο ίδιος στο δικαστήριο, που βρίσκεται στο παραθαλάσσιο θέρετρο Νάντακετ στις ακτές της Μασαχουσέτης, λέγοντας ότι η παρουσία του στην αίθουσα θα αύξανε και άλλο τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε πάνω του η υπόθεση. Ο δικαστής που εξέτασε το αίτημα όμως αρνήθηκε να τον εξαιρέσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σπέισι βρίσκεται στο επίκεντρο σεξουαλικού σκανδάλου. Περισσότεροι από 30 άνδρες έχουν καταγγείλει ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησής του.

Πρώτος τον κατήγγειλε ο ηθοποιός Αντονι Ραπ, τον Οκτώβριο του 2017, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι επιχείρησε να τον αποπλανήσει το 1986, όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

Η υπόθεση του Νάντακετ έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2017, οπότε και η πρώην δημοσιογράφος της τηλεόρασης Χέδεν Ανραχ από τη Βοστώνη δήλωσε ότι ο Σπέισι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον έφηβο γιο της στις 7 Ιουλίου 2016 σε μπαρ-εστιατόριο όπου εργαζόταν ο νεαρός.

Μία ακόμα ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου, στην οποία, ωστόσο, δεν είναι αναγκαίο να είναι παρών ο διάσημος ηθοποιός. Οι δικηγόροι του Σπέισι έχουν αμφισβητήσει όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί εναντίον του και ο δικαστής έκανε δεκτό το αίτημά τους να διατηρηθούν τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του νεαρού επί έξι μήνες μετά την υποτιθέμενη επίθεση.

Σε περίπτωση που ο Σπέισι κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί με ποινή πενταετούς φυλάκισης.

Τέλος, ο 59χρονος ηθοποιός είναι μόνον ένας από τους εκατοντάδες άνδρες του κόσμου του θεάματος, των επιχειρήσεων και της πολιτικής που κατηγορούνται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά μετά τις κατηγορίες εναντίον του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Ουάινσταϊν το 2017, που πυροδότησε και τη δημιουργία του κινήματος #MeToo.

ΑΠΕ

Back to top button