ΑθλητικάΚαστοριά

Επίσκεψη του κ. Αντώνη Γίτσα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς (φωτο)

Τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς επισκέφτηκε  ο παλιός κωπηλάτης του Ν.Ο.Β.Α. κ. Αντώνης Γίτσας την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2018, ερχόμενος από τον τόπο μόνιμης διαμονής του που είναι το Linz της Αυστρίας.

Ο κ. Γίτσας, παλιός πανελληνιονίκης με την ομάδα του Ν.Ο.Β.Α. από τον Βόλο, μετά τη λήψη του διδακτορικού του στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων το 2008, όπου είχε πραγματοποιήσει και τις προπτυχιακές του σπουδές, μετέβη στη Βιέννη της Αυστρίας, όπου εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, στο AIT Austrian Institute of Technology ως το 2011. Από το 2011 μέχρι και σήμερα, εργάζεται ως επικεφαλής ερευνητής στην εταιρία Borealis Polyolefine GmbH, στο Linz της Αυστρίας, ενώ παράλληλα είναι και βοηθός γραμματέας και υπεύθυνος πληροφοριακών συστημάτων στον ISTER Linzer Ruderverein – κατά λέξη κωπηλατικό όμιλο του Linz, αλλά και εν ενεργεία κωπηλάτης στην κατηγορία Masters B.

Ο κ. Γίτσας αντάλλαξε εμπειρίες και γνώσεις με μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, αλλά και με τους αθλητές του, με τους οποίους μάλιστα κωπηλάτησε, όπως πολύ ευγενικά είχε ζητήσει πριν να φτάσει στην πόλη της Καστοριάς και φυσικά έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ. του Ομίλου. Ο κ. Γίτσας εξέφρασε το θαυμασμό του για το έργο που με μεγάλη προσπάθεια γίνεται στον Ν.Ο.Κ. και μαγεύτηκε από το φυσικό κάλλος που προσφέρει στους κωπηλάτες, η λίμνη της Καστοριάς.

Η επίσκεψη του κ. Γίτσα αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη, γιορτινή έκπληξη για όλους στον Ν.Ο.Κ. και συνδυάστηκε με την πρόσκληση του προς τα μέλη του Ν.Ο.Κ. (διοίκηση και αθλητές) για μετάβασή τους στο Linz και τη φιλοξενία τους, με αντίστοιχη πρόσκληση και από την πλευρά των στελεχών του Ν.Ο.Κ.

Την ίδια μέρα κωπηλάτησε μαζί με την αγωνιστική ομάδα του Ν.Ο.Κ. και η παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Καστοριά, η Μέι Εμμανουηλίδου, με την οποία ο κ. Γίτσας είχε γνωριστεί για πρώτη φορά στη Γαλλία, όπου και οι δύο αγωνίστηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας, όπου η κ. Εμμανουηλίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Η συνάντησή τους αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη και για τους δυο.

Back to top button