Ελλάδα

Πράσινο φως για την επένδυση των 165 εκατ. του Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση του Ρώσου μεγιστάνα, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, στον Σκορπιό ενέκρινε ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η επένδυση, ύψους 165 εκατ. ευρώ, θα γίνει σε έκταση 830 στρεμμάτων και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 60 κλινών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με προεδρεύοντα τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη και με τη συμμετοχή των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και Υποδομών εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος χωρικού σχεδίου της Στρατηγικής Επένδυσης “VIP Exclusive Club” του Σκορπιού. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης , ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης με τους συμβούλους έργου-μελετητές του και υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Το χωρικό αυτό σχέδιο οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης, η οποία περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5* 60 κλινών, πολύ-αθλητική εγκατάσταση, lounge λουομένων, spa, εκσυγχρονισμό και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 120 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

enikonomia.gr

Back to top button