ΑθλητικάΚαστοριά

Συνέντευξη με τον “παλιό” του Α.Σ. Καστοριάς Δημήτρη Απιδόπουλο (βίντεο)

Ο Δημήτρης Απιδόπουλος στους “Ορίζοντες”: «Ο αθλητισμός είναι ένα ταξίδι»

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Ο Δημήτρης Απιδόπουλος ξεκίνησε να ασχολείται από μικρός με τον αθλητισμό. Ωστόσο κατάλαβε ότι τα ατομικά αθλήματα δεν του ταιριάζουν και σε ηλικία 11 χρονών αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ «Ξεκίνησα στις ακαδημίες και με την πάροδο του χρόνου είχα εξέλιξη ως παίκτης. Όλο αυτό με οδήγησε στο να ασχοληθώ και επαγγελματικά».

Ο Δημήτρης έχει αγωνιστεί με επιτυχία στα Πρωταθλήματα της Α2, Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και έχει υπάρξει μέλος στις ομάδες Μαχητές Πεύκων (2013-16) Α2, ΠΑΟΚ (2012-13) U18, Αχιλλέας Τριανδρίας  (2011-12) Γ’ και από το 2016 έχει ενταχθεί στο ρόστερ του Α.Σ. Καστοριάς.  Βέβαια οι συμπαίκτες του δεν τον αντιμετωπίζουν σαν τον “παλιό” της ομάδας «Στην ουσία είμαστε μια καινούργια ομάδα, συνεπώς και εγώ νιώθω καινούργιος μέσα σε αυτή. Εξάλλου δεν είναι και του χαρακτήρα μου να το παίζω “ο παλιός”. Γενικότερα όμως δεν μου αρέσει να μεταπηδώ από ομάδα σε ομάδα. Μου αρέσει να πηγαίνω κάπου και να μένω εκεί. Δένομαι με την ομάδα, τους ανθρώπους και τον κόσμο. Όταν ήρθα στην Καστοριά, είχα ακούσει τα καλύτερα και ειδικά για τον Πρόεδρο τον κ. Ναούμ Δίτσιο. Μου είχαν πει ότι πρόκειται για ένα φερέγγυο άνθρωπο και ότι παρέχει τα πάντα στην ομάδα του. Επιπλέον η Καστοριά, είναι ένας τόπος που ταιριάζει πάρα πολύ σε έναν αθλητή».

Όταν μπαίνεις μέσα στο αγωνιστικό παρκέ όλοι οι αντίπαλοι είναι το ίδιο «Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος. Το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Προφανώς η έδρα σου δίνει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον αντίπαλο, αλλά και πάλι πρέπει να μπεις δυνατά. Στο κάθε ματς, σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας τύχη», είπε ο Δημήτρης και τόνισε πως οι θεατές, δίνουν δύναμη και ώθηση στην ομάδα των Γουναράδων «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και μας παρακολουθεί. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι ο κόσμος της Καστοριάς μας στηρίζει. Εμείς από τη μεριά μας, προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να του δώσουμε έναν λόγο για να πανηγυρίσει».

Το μπάσκετ για τον Δημήτρη είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Προπονείται καθημερινά και για πολλές ώρες. Ο Προπονητής του Νίκος Καραγιάννης είχε μεταφέρει στην ομάδα πως το επάγγελμα του μπασκετμπολίστα, έχει μεγάλη πίεση και ο κάθε παίχτης θα πρέπει να ανταπεξέρχεται σε αυτή «Όλη αυτή η προσέγγιση του coach μας, μου έδωσε τη δύναμη να συνεχίζω και να διαχειρίζομαι την πίεση».

Κλείνοντας ο Δημήτρης θέλοντας να εμψυχώσει και να παροτρύνει τη νέα γενιά να ασχοληθεί με την αθλητική ζωή λέγοντας πως  «Ο αθλητισμός έχει να σου  προσφέρει πάρα πολλά. Μπορεί να βγάλει τα νέα παιδιά από άσχημα μονοπάτια, καθώς τους βοηθάει στην ψυχική και στη σωματική υγεία. Είναι ένα ταξίδι, το οποίο πρέπει να το απολαύσουνε».

Δημήτρης Απιδόπουλος:

Ηλικία: 23

Ύψος: 2,00 μ.

Θέση: Forward

Καταγωγή: Θεσσαλονίκη

Ζώδιο: Παρθένος

Σπουδές: Γυμναστική Ακαδημία (Σέρρες)

Moto: Play every game like it’s your last

Παρατσούκλι: Άπι/ Γορίλλας

Αγαπημένη Ομάδα της Α1: ΠΑΟΚ

Αγαπημένος Παίκτης: Dwyane Wade

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

 

Back to top button