ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Τα πρώτα κρούσματα παραπλάνησης στην Καστοριά για το Κτηματολόγιο που ξεκινάει τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου είναι η επίσημη πρώτη για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου σε περιοχές του Νομού Καστοριάς και όλοι οι πολίτες καλούνται υποχρεωτικά να δηλώσουν όλα τα εμπράγματα και εγγραπτέα δικαιώματά τους. Πριν ακόμη ξεκινήσει, εμφανίστηκαν ήδη τα πρώτα κρούσματα, με κάποιους να παραπλανούν ήδη τους ανυποψίαστους συμπολίτες μας, αναφέροντας πως έχουν τεθεί οι ίδιοι υπεύθυνοι για το Κτηματολόγιο στην περιοχή της Καστοριάς. Πρόκειται για παραπλάνηση και προσπάθεια αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ως υπέυθυνη ανάδοχος εταιρεία κτηματογράφησης για την Καστοριά είναι η ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη (http://www.geoanalysis.gr/), η οποία έχει ήδη εγκαταστήσει γραφείο στη διεύθυνση: Λεωφόρος Κύκνων 14, 52100 Καστοριά. Στο γραφείο κτηματογράφησης γίνεται ενημέρωση και πραγματοποιείται μονάχα η κατάθεση των φακέλων των πολιτών με έλεγχο των δικαιολογητικών. Ωράριο λειτουργίας για το κοινό (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 16:00, Τετάρτη 08:00 – 20:00).

Για την προετοιμασία των δηλώσεων (αναζήτηση και μελέτη τίτλων ιδιοκτησίας, συγκέντρωση απαραίτητων δικαιολογητικών, ηλεκτρονικοί γεωεντοπισμοί, τοπογραφικά διαγράμματα, ενστάσεις)   οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε οποιονδήποτε ιδιώτη αρμόδιο μηχανικό ή νομικό, που θα τους βοηθήσει. Έπειτα, η δήλωση θα υποβληθεί είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου (http://www.ktimatologio.gr), είτε με κατάθεση φυσικού φακέλου στο ως άνω τοπικό γραφείο κτηματογράφησης.

Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Καστοριάς: Ενημέρωση για το Κτηματολόγιο

 

 

Back to top button