ΑθλητικάΚαστοριά

Το Pre Game του αυριανού αγώνα Α.Σ. Καστοριάς – Απόλλων Πάτρας

Για να μη αποδειχθεί γρουσούζικη η 13η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, καλείται ο Α.Σ. Καστοριάς να υπερκεράσει το εμπόδιο του ιστορικού Απόλλωνα Πάτρας αύριο το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης»

Του Νίκου Καραμανλή

Οι «γουναράδες» βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερο κατ’ εμέ σταυροδρόμι, που απαιτεί ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, καθώς έχουν να διαχειριστούν μια ήττα που «πόνεσε» (Μαρούσι) λόγω των αυξημένων προσδοκιών που «γέννησε» η εξαιρετική παρουσία των τελευταίων δύο μηνών, αλλά και… τα δύο στη σειρά εντός έδρας ματς που ακολουθούν καθώς ναι μεν πολλοί θεωρούν και δικαίως ως ευνοϊκή συγκυρία ετούτο το γεγονός, παράλληλα όμως για όσους έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο γνωρίζουν καλά το πόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς το «κολλητό» 2/2 στο σπίτι του.

Αυτή η συγκυρία λοιπόν των δύο πιο πάνω γεγονότων θαρρώ πως δημιουργεί ένα κλίμα πίεσης και αυτή τη πίεση καλείται να διαχειριστεί με θετικό τρόπο η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες του συλλόγου. Το πιο πρόσφατο προηγούμενο πάντως (βλέπε ήττες από Κόροιβο Αμαλιάδας και Ηρακλή) μας κάνει να αισιοδοξούμε, καθώς η ομάδα και τότε αντέδρασε, πήρε «διπλό» στη Κω κόντρα στον Ιπποκράτη και έδειξε πως διαθέτει τη ποιότητα και τον χαρακτήρα να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις.

Αυτό που προέχει όμως είναι το πρώτο στη σειρά χρονικά ματς και αυτό είναι με τους Πατρινούς, που επ’ ουδενί δε θα πρέπει να μας ξεγελάσει η βαθμολογική τους θέση καθώς ναι μεν βρίσκονται στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, από τις 1/12 όμως «μετρούν» τρεις νίκες σε σύνολο 5 παιχνιδιών και προέρχονται από 2 συνεχόμενα ροζ φύλλα αγώνα.

Οι «μελανόλευκοι» μετά από ένα ταραχώδη καλοκαίρι στο διοικητικό κομμάτι του συλλόγου κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους, η καθυστέρηση όμως στη συμπλήρωση του ρόστερ καθώς και της προετοιμασίας έφεραν στην αρχή της σεζόν άσχημα αποτελέσματα, με συνέπεια την καθήλωσή τους στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και την απόλυση του κόουτς Νίκου Βουρνά. Ο αντικαταστάτης του και «στρατιώτης» του συλλόγου Κώστας Δελέγκος κατάφερε, με σύμμαχο τον χρόνο καθώς και την τύχη που τόσο πολύ έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια, να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που έλειπε από την ομάδα και με τρεις νίκες στα 6 ματς που έκατσε στον πάγκο να «ξεκολλήσει» το κάρο από τη λάσπη. Και εδώ που τα λέμε ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα ερχόταν η ανάκαμψη, μιας και το σύνολο της ομάδας της Πάτρας αποτελείται από έμπειρους και καλούς καλαθοσφαιριστές όπως είναι ο 38χρονος πόιντ γκαρντ Χριστόφορος Στεφανίδης με εμπειρία πολλών χρόνων στην Basket League, ο αρχηγός και γέννημα θρέμμα του συλλόγου Γιάννης Μολφέτας, ο Πατρινός Ιωάννης Δημακόπουλους, ο Βαγγέλης Μπέμπης, ο Φώτης Ζούμπος και ο Κώστας Εζόμο.

Υγ: Πιο πάνω ανέφερα πως δε πρέπει να μας ξεγελάσει η βαθμολογική θέση του Απόλλων Πάτρας… Για δείτε πιο κάτω τι λένε οι αριθμοί στην φόρμα των ομάδων στα 5 τελευταία ματς και θα καταλάβετε:
– Α.Σ. Καστοριάς 3-2, 367-345
– Απόλλων Πάτρας 3-2, 369-354

Υγ1: Όπως και πέρσι έτσι και φέτος οι δύο «μονομάχοι» τίθενται αντιμέτωποι μήνα Ιανουάριο. Τη σεζόν 2017-18 συγκρούστηκαν για την 12η αγωνιστική και πιο συγκεκριμένα στις 7/1/18, με νικητή εκείνης της αναμέτρησης τον Α.Σ. Καστοριάς με σκορ 87-80.

Υγ2: Είναι η 3η φορά που υποδεχόμαστε για την Α2 ομάδα εκ Πελοποννήσου ορμώμενη, και στις δύο των προηγούμενων περιπτώσεων πετύχαμε το απόλυτο (Αρκαδικός 87-66, Απόλλων 87-80).

Υγ3: Δύναμη της ομάδας μας εξελίσσεται το «Δημήτρης Διαμαντίδης», εκεί που μετράμε 5 νίκες σε 6 παιχνίδια (5-1).

Υγ4: Μακριά από την Πάτρα ο Απόλλων χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του. Τη φετινή σεζόν έχει καταφέρει να φύγει με «διπλό» από εκτός έδρας παιχνίδι μόλις μια φορά (1-5).

Υγ5: Ο «μπόμπερ» Θωμάς Αμπαράς με τη φανέλα του Α.Σ. Καρδίτσας την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του κόντρα στους Πατρινούς. Οι Θεσσαλοί πανηγύρισαν ένα τεράστιο «διπλό» παραμονής στο κλειστό της «Περιβόλα» (73-78), με το Θωμά να πετυχαίνει τους 10 τελευταίους πόντους της Καρδίτσας, ευστοχώντας μάλιστα σε δύο καθοριστικά τρίποντα με το δεύτερο ενώ το σκορ ήταν στο 70-72!

Από KASTORIA BASKETBALL& FOOTBALL CLUB

Back to top button