ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ο Αντώνης Γκαμπέσης ομιλητής σε ημερίδα του ΓΕΣ (φωτογραφίες)

Ενημερωτική Διάλεξη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με Θέμα «Ο Ηγέτης Καθοδηγεί, Διαμορφώνει, Εμπνέει»

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής, ενημερωτική διάλεξη στους Ευέλπιδες της ΙΙΙης και ΙVης Τάξης, με θέμα «Ο Ηγέτης Καθοδηγεί, Διαμορφώνει, Εμπνέει».

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Επιστράτευσης (Α4) του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιμόρφωσης των Ευελπίδων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μία διαφορετική προσέγγιση του εφεδρικού δυναμικού της χώρας, χρησιμοποιώντας την εμπειρία αυτών για άντληση προβληματισμών και διδαγμάτων.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό μορφή ομιλιών, ομιλητές ήταν Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, ως ακολούθως:

– Έφεδρος Ταγματάρχης (Πεζικού) Αντώνιος Γκαμπέσης, ελεύθερος επαγγελματίας, με θέμα εισήγησης «Ο Στρατός Ξηράς μέσα από τα μάτια ενός Έφεδρου Αξιωματικού».

– Έφεδρος Λοχαγός (Υγειονομικού) Αθανάσιος Σταματελόπουλος, Χειρουργός, Επιμελητής Β΄ Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» και Πρόεδρος ΣΕΑΝ Αθηνών, με θέμα εισήγησης «Ελληνικός Στρατός δούναι και λαβείν, οι εμπειρίες ενός όψιμου έφεδρου του Υγειονομικού».

– Έφεδρος Υπαξιωματικός (Τεθωρακισμένων) Ιωάννης Σεβδαλής, Διευθυντής Εγχώριων Δραστηριοτήτων της INTRACOM DEFENCE ELECTRONICS, με θέμα εισήγησης «Η στρατιωτική θητεία ως εφόδιο στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή».

– Έφεδρος Οπλίτης (Πυροβολικού) Αθανάσιος Βόμβυλας, ελεύθερος επαγγελματίας, με θέμα εισήγησης «Παραινέσεις προς νέους Αξιωματικούς από έναν έφεδρο οπλίτη».

– Έφεδρος Οπλίτης (Διαβιβάσεων) Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα εισήγησης «Η στρατιωτική θητεία ως ένα βήμα στην πανεπιστημιακή καριέρα».

Μέσα από τη δράση αυτή, δόθηκε η ευκαιρία στους αυριανούς ηγήτορες του Στρατού Ξηράς, να έρθουν σε επαφή με Έφεδρους Αξιωματικούς και Οπλίτες, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου καταξιώθηκαν επαγγελματικά και κοινωνικά στον τομέα ενασχόλησής τους.

Ειδικότερα μέσα από τις αφηγήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, οι Ευέλπιδες, μπόρεσαν να αντιληφθούν την επίδραση και τα αποτελέσματα της ηγεσίας των νέων Αξιωματικών στους Έφεδρους και το βαθμό που αυτά καθόρισαν τη μετέπειτα ζωή τους.

Back to top button