Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Τίποτε το ύποπτο στον “ύποπτο” φάκελο


Μόνο χαρτιά περιείχε ο ύποπτος φάκελος, που εστάλη πριν από μια εβδομάδα περίπου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με αποστολέα από την Ινδία.
Αυτό αποκάλυψε ο Πρύτανης του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στέργιος Γκανάτσιος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του FLASH. Σημείωσε επίσης ότι δεν του έκανε κάτι εντύπωση γιατί καθημερινά σχεδόν στο ΤΕΙ φτάνουν φάκελοι αλληλογραφίας από πολλές χώρες του Εξωτερικού.
Ο φάκελος ήταν λευκός και τα έγγραφα τυλιγμένα με προστατευτική ζελατίνα .
Πάντως τα δείγματα των φακέλων που εστάλησαν από τον ίδιο αποστολέα από την Ινδία, μεταφέρθηκαν στο Χημείο του Κράτους για τον απαιτούμενο έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι δεν εμπεριέχουν κάποια επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου ουσία.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη: «Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς, από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».

 

 

Back to top button