Κόσμος

Προσεχώς η δεύτερη ταινία του Τεντέν από το ντουέτο Τζάκσον- Σπίλμπεργκ

Ο Τεντέν γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του και προσεχώς θα δικαιούται να έχει μια δεύτερη κινηματογραφική ταινία με πρωτοβουλία του ντουέτου Πίτερ Τζάκσον – Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά ίσως και ένα ανέκδοτο λεύκωμα που θα φθάσει στα βιβλιοπωλεία, ανακοίνωσε ο διευθυντής εκδόσεων του οίκου Casterman.

Ένα «δικαίωμα άσκησης προνομίου» υπογράφηκε στα τέλη της χρονιάς για μια δεύτερη κινηματογραφική ταινία με τις περιπέτειες του Τεντέν, το οποίο δόθηκε όπως στην πρώτη ταινία στον Πίτερ Τζάκσον και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ», διευκρίνισε ο Μπενουά Μουσάρ, διευθυντής εκδόσεων του οίκου Casterman, μιλώντας στο franceinfo. Οι δύο άνδρες αυτή τη φορά θα αλλάξουν τους ρόλους τους: ο Τζάκσον που ήταν παραγωγός της πρώτης ταινίας, θα σκηνοθετήσει τη δεύτερη.

Σε συνέντευξη στον αμερικανικό ιστότοπο Polygon στα τέλη του 2018, ο Πίτερ Τζάκσον εξηγούσε ότι αφότου επικεντρώθηκε σε ένα σενάριο διασκευασμένο στον “Ναό του Ήλιου”, τελικά είχε την ελευθερία να επιλέξει από την “ποικιλία” των ιστοριών του αεικίνητου νεαρού ρεπόρτερ, που γιορτάζει φέτος τα 90 του χρόνια.

Από εκδοτικής πλευράς, ένα πολυαναμενόμενο ανέκδοτο άλμπουμ μπορεί τελικά να φθάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων. «Θα ήθελα πολύ να εκδώσω φέτος, διατηρώ ακόμη την ελπίδα να το κάνω, το ανέκδοτο “Tintin et le Thermo-Zero”. Eίναι όντως μια ενδιαφέρουσα μαρτυρία, πολύ πιο πλήρης από το “Αλφ-Αρτ”. Η ιστορία έχει τελειώσει, το σκίτσο δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε ο Μουσάρ.

Ο Ερζέ, ο Βέλγος σκιτσογράφος και δημιουργός του θρυλικού ρεπόρτερ, είχε αρχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτό το μυθικό άλμπουμ για τους “λάτρεις του Τεντέν” στα τέλη της δεκαετίας του 1950 , μετά τον “Τεντέν στο Θιβέτ”. Ωστόσο δεν ζωγράφισε με το μολύβι του παρά μόνο τις οκτώ πρώτες τυπογραφικές πλάκες.

Back to top button