ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Καστοριά: Καταρρίχηση σε πάγο καταρράχτη (απίστευτες εικόνες)

Τα ατρόμητα μέλη του ΣΟΔ Καστοριάς σε μια καταρρίχηση που κόβει την ανάσα. Σημερινές φωτογραφίες από την εξόρμηση σε περιοχή του νομού μας         

One Comment

  1. Η καλύτερη παρέα : Η παρέα με το θάρρος μας και το πείσμα μας……….

    Αν οι ορειβάτες -αναρριχητές περίμεναν να τους δέσουν οι άλλοι τα σχοινιά αναρρίχησης στο πλησιέστερο δέδνδρο , για να αναρριχηθούν , τότε , όχι στα Ιμαλάια , αλλά ούτε στην ……….Ψαλίδα μας , θα είχαμε ανεβεί .

    Είδατε ποτέ πώς σκαρφαλώνουν και αναρριχώνται οι άλλοι στον ” Παγωμένο Καταρράκτη ” των Ιμαλαΐων ;
    Μόνοι τους , ολομόναχοι , παρέα μα το θάρρος τους ,το πείσμα τους και τον τσαμπουκά του ρίσκου , καρφώνουν τα καρφιά τους ένα -ένα στον πάγο και υψώνουν το σχοινί της αναρρίχησης και ανυψώνονται και οι ίδιοι προς την κορυφή , παρασύροντας νοερά κι εμάς τους θεατές μαζί τους στις ίδιες κορυφές , που απαιτούν τη γνήσια και ριψοκίνδυνη προσπάθεια …….

    Σ’ εκείνα τα ύψη , δεν υπάρχει καν βλάστηση , για να τους…….. δέσουν οι άλλοι το σχοινί σε κάποιο δένδρο ….. Πώς να μη θαυμάσεις και να μην εκτιμήσεις το ρίσκο τους ;

    Αναρρίχηση χωρίς να αψηφίσει κανείς τον εαυτό του νοείται ; Οτιδήποτε άλλο εκτός από αναρρίχηση , νομίζω , ότι θα το έλεγε κανείς .

    Βέβαια , ” πενία τέχνας κατεργάζεται ” ! σ ‘αυτό να συμφωνήσουμε : Αν βρήκε κανείς τρόπο να βγάλει το μεροκάματο με ” αναρρίχηση ” , μαγκιά του και μπράβο του για την ευρηματικότητά του · ως εκεί όμως , μέχρι το μεροκάματο ! ” άχρις εμβάδων ” , που είπε και ο Απελλής , ούτε χιλιοστό πάρα πέρα .

    Τέτοιου είδους ” αναρρίχηση ” , αν θέλει να την προβάλλει και να την προπαγανδίσει κανείς σαν ” κατόρθωμα ” , νομίζω , ότι προβάλλει την ήσσονα προσπάθεια , την τζάμπα μαγκιά , που δεν είναι και από τις καλύτερες ανθρώπινες συμπεριφορές ……..

    Ας αφήσουμε την πραγματική αναρρίχηση , το πραγματικό ρίσκο , να είναι αυτά που διεγείρουν και ξυπνούν μέσα μας τις πιο γνήσιες δημιουργικές και αποφασιστικές μας δυνάμεις .
    Ο Κολόμβος αν δεν ρίσκαρε , την Αμερική δεν θα την ξέραμε σήμερα ……

Back to top button