Καστοριά: Καταρρίχηση σε πάγο καταρράχτη (απίστευτες εικόνες)

Τα ατρόμητα μέλη του ΣΟΔ Καστοριάς σε μια καταρρίχηση που κόβει την ανάσα. Σημερινές φωτογραφίες από την εξόρμηση σε περιοχή του νομού μας         

1 σχόλιο

 1. Η καλύτερη παρέα : Η παρέα με το θάρρος μας και το πείσμα μας……….

  Αν οι ορειβάτες -αναρριχητές περίμεναν να τους δέσουν οι άλλοι τα σχοινιά αναρρίχησης στο πλησιέστερο δέδνδρο , για να αναρριχηθούν , τότε , όχι στα Ιμαλάια , αλλά ούτε στην ……….Ψαλίδα μας , θα είχαμε ανεβεί .

  Είδατε ποτέ πώς σκαρφαλώνουν και αναρριχώνται οι άλλοι στον ” Παγωμένο Καταρράκτη ” των Ιμαλαΐων ;
  Μόνοι τους , ολομόναχοι , παρέα μα το θάρρος τους ,το πείσμα τους και τον τσαμπουκά του ρίσκου , καρφώνουν τα καρφιά τους ένα -ένα στον πάγο και υψώνουν το σχοινί της αναρρίχησης και ανυψώνονται και οι ίδιοι προς την κορυφή , παρασύροντας νοερά κι εμάς τους θεατές μαζί τους στις ίδιες κορυφές , που απαιτούν τη γνήσια και ριψοκίνδυνη προσπάθεια …….

  Σ’ εκείνα τα ύψη , δεν υπάρχει καν βλάστηση , για να τους…….. δέσουν οι άλλοι το σχοινί σε κάποιο δένδρο ….. Πώς να μη θαυμάσεις και να μην εκτιμήσεις το ρίσκο τους ;

  Αναρρίχηση χωρίς να αψηφίσει κανείς τον εαυτό του νοείται ; Οτιδήποτε άλλο εκτός από αναρρίχηση , νομίζω , ότι θα το έλεγε κανείς .

  Βέβαια , ” πενία τέχνας κατεργάζεται ” ! σ ‘αυτό να συμφωνήσουμε : Αν βρήκε κανείς τρόπο να βγάλει το μεροκάματο με ” αναρρίχηση ” , μαγκιά του και μπράβο του για την ευρηματικότητά του · ως εκεί όμως , μέχρι το μεροκάματο ! ” άχρις εμβάδων ” , που είπε και ο Απελλής , ούτε χιλιοστό πάρα πέρα .

  Τέτοιου είδους ” αναρρίχηση ” , αν θέλει να την προβάλλει και να την προπαγανδίσει κανείς σαν ” κατόρθωμα ” , νομίζω , ότι προβάλλει την ήσσονα προσπάθεια , την τζάμπα μαγκιά , που δεν είναι και από τις καλύτερες ανθρώπινες συμπεριφορές ……..

  Ας αφήσουμε την πραγματική αναρρίχηση , το πραγματικό ρίσκο , να είναι αυτά που διεγείρουν και ξυπνούν μέσα μας τις πιο γνήσιες δημιουργικές και αποφασιστικές μας δυνάμεις .
  Ο Κολόμβος αν δεν ρίσκαρε , την Αμερική δεν θα την ξέραμε σήμερα ……